Deși este plecată din România, Maria Ciobanu primește de la statul român pensie. Mult prea mică însă pentru a fi pusă la socoteală: 1.200 de lei. Această sumă nu i-ar fi ajuns niciodată să ducă un trai de viață decent nici în România, nici altundeva.

Ce pensie încasează Maria Ciobanu în SUA

Însă Maria Ciobanu nu se poate plânge. De la țara adoptivă primește lunar suma de 1.000 de dolari. Asta, pentru că Maria Ciobanu are cetățenie americană.

Maria Ciobanu a revenit recent în România, după cinci ani, și spune că are de gând să rămână mai mult timp în țara natală. Ea nu mai venise din anul 2016, de când s-a retras definitiv din muzică.

„Nu vă interesează pe voi acest lucru, cât iau pensie, dacă iau pensie, dacă o pierd că mă mut aici (n.r – România). Eu trăiesc acolo alături de copiii mei. Nu se pune vorba despre bani.

Sunt sănătoasă, sunt bine, sunt puțin obosită de pe drum, dar în rest sunt bine. Nu am venit pentru niciun spectacol, nu mai cânt de ceva ani, toată lumea știe. Am venit la pământul meu de acasă, de aici sunt eu”, a declarat Maria Ciobanu pentru Impact.ro.

Maria Ciobanu și-a făcut testamentul

La vârsta de 83 de ani, Maria Ciobanu are deja testamentul făcut, iar averea va fi împărțită între copii și nepoți.

Interpreta de muzică populară deține o avere de 2 milioane de euro, dar și trei vile în Capitală, câteva apartamente, terenuri și bijuterii de peste 100.000 euro.

Fiul său, Ionuț Dolănescu, va rămâne cu locuința din America, în timp ce bijuteriile vor merge la surorile lui, Leontina și Camelia, cu condiția ca fetele să nu le vândă după decesul său, după cum au declarat surse din apropierea artistei pentru playtech.ro.

“Dânsa a văzut multe la viața ei și știe că principalele motive de ceartă între neamuri sunt banii. Chiar și între frați. Tocmai de aceea, ea a vrut ca totul să fie clar încă de pe acum. A stabilit cu fiecare dintre ei ce va primi.

Ionut va rămâne cu vila din America, printre altele. Bijuteriile vor rămâne surorilor, Leontina și Camelia. Doamna Maria a pus condiție ca fetele să nu le vândă. Ținutele populare, la fel.

Apartamentele le-a împărțit între nepoți. Drepturile pentru melodii se vor împărți în mod egal. Așa, toată lumea este mulțumită, iar dânsa are certitudinea că frații nu vor avea de la ce să se certe”, a spus sursa menționată mai sus.

Vezi și De ce nu are pensie Aurel Pădureanu, soțul Corneliei Catanga. ”Nu am nici măcar un leu venit”

Citește și:

Pete Doherty a luat în greutate îngrijorător de mult. Ce s-a întâmplat cu celebrul artist britanic

Adela Popescu, probleme cu bebelușul: ”Mă gândesc cu groază…”