La 87 de ani, acesta avea o pensie minusculă pentru câte zâmbete a adus de-a lungul timpului publicului. Cu topate acestea, niciodată nu s-a plâns de acest lucru. Mereu a susținut că aceasta este menirea lui și trebuie să o respecte.

Și pentru că banii nu-i ajungeau, n-a ieșit niciodată cu adevărat la pensie. Actorul și-a acceptat menirea și a continuat să activeze în aceast domeniu fără a considera că făcea un sacrificiu.

Chiar cu 65 de ani de carieră în spate, avea o pensie de doar 1.500 de lei, după cum declara el în urmă cu câteva luni.

Fiindcă e greu de imaginat o viață cu o astfel de sumă, actorul a ales să joace în continuare pe scenă, pentru a-și mări veniturile.

„Într-un teatru particular repeţi de zece, douăzeci de ori până ieşi la rampă cu un spectacol. Primesc 150 de lei pe reprezentaţie, dar nu mă plâng, aceasta este menirea mea pe pământ şi nu o văd ca pe un sacrificiu”, mărturisea marele actor.

Pe lângă banii oferiți de stat, acesta mai avea o sursă de venit, dar la fel de mică. Ion Dichiseanu deținea un spațiu comercial din 1991, pe care îl închiria cu câteva sute de euro. Conform impact.ro, actorul declara acum câțiva ani că afacerea nu l-a ajutat foarte mult în viață, însă este o sumă care contează, oricât ar fi de mică. Cumulate, veniturile îl ajutau să trăiască într-un mod decent.

Vezi și A murit Ion Dichiseanu. Actorul avea 87 de ani

Citește și:

Fiul Vioricăi din Clejani a fost internat la dezintoxicare. Pierdea 100.000 de euro pe seară la casino: ”În Margherita, ai mei au bagat cam vreo 400.000 de euro”

Ioana și Ilie Năstase s-au împăcat? Ioana Năstase: ”Regret că am sunat la 112”. Ce spune fostul tenismen