Mircea Solcanu a primit recent pensia de handicap din care trăiește de când a fost operat pe creier. El a povestit că a primit un ajutor de la stat, pentru că pensia sa este de doar 760 de lei. Acum, în ianuarie, a avut însă 2.000 de lei, motiv pentru care Mircea a mărturist că a fost șocat.

„Ieri am primit banii. O să păstrez talonul. Pentru cei cu pensiile mici este un mare ajutor. Din păcate, e doar pentru luna ianuarie suma asta. Păi, făceam petrecere, dacă rămânea așa tot anul.

După 3 ani în care nu am luat bursă, ci pensie, acum pensia mea a „bătut” luna asta bursele pe care le iau colegii mei de facultate, la Actorie. Eu am o pensie de 760 de lei, acum am luat 2.000 de lei.

Dacă rămânea așa, de 2.000 de lei, eram „like a boss”. Dar, de la 760 de lei, când primesc de obicei, la 2.000 de lei, cât am primit ieri, e un șoc pentru oricine”, a povestit Mircea Solcanu, pentru impact.ro.

Ajutorul venit la început de ianuarie a fost promis de ministrul Muncii, Marius Budăi, în luna decembrie, și a fost acordat românilor cu pensii mai mici de 1.600 de lei.

Mircea Solcanu, operat pe creier în 2012

Mircea Solcanu a fost diagnosticat cu tumoare pe creier în urmă cu zece ani și a fost operat, la Viena. În urma intervenției, din nefericire, Mircea a rămas aproape surd. El nu mai aude deloc cu o ureche, iar cu cealaltă mai aude doar în proporție de 30%.

Fostul prezentator Acasă TV locuiește acum la Constanța și este student la actorie. Mircea este pensionat pe caz de boală și are o pensie de handicap.

Mircea Solcanu, student la 45 de ani

Mircea a mai povestit că, deși a fost operat și e aproape surd, e fericit că nu mai are nevoie de o altă intervenție, așa cum spuneau medicii. Este foarte bucuros și că are cum să urmeze cursurile Facultății de actorie, unde a învățat multe lucruri și că abia așteaptă să termine, pentru a vedea pe ce drum îl mai duce viața.

”Potrivit statisticilor, trebuia să se termine și efectul operației, ea îmi asigura un număr limitat de ani până la o recidivă sau necesitatea unei alte operații. A trecut termenul, nu am nicio problemă, în afară de pierderea auzului total la o ureche și 70% la cealaltă, adică sunt aproape surd.

De șapte ani, verile mi le petrec pe plajă, cu beri și oameni buni, deci nicio opreliște.

Sincer, abia aștept să termin facultatea. Nu neapărat ca să joc pe scenă sau în filme, ci doar ca să văd ce alte surprize mai are viața pentru mine.

Facultatea asta a fost și un fel de penitență, în care am învățat nespus de multe lucruri”, a mai povestit Mircea Solcanu.

Vezi și Mircea Solcanu a rămas cu sechele grave după operația pe creier. Prin ce dramă trece, de fapt, fostul prezentator TV?

Citește și:

Ce meseria a avut Adelina Pestrițu înainte să devină celebră? Iată cine a dat-o de gol

Cel mai nou cuplu din showbiz! La nici două luni de la despărțirea de Jacob Elordi, Kaia Gerber iubește din nou