Marina Voica este unul dintre cele mai mari nume ale muzicii, chiar dacă nu e originară din românia. Artista în vârstă de 85 de ani nu primește niciun fel de ajutor din partea statului după toată prestația pe scena românească. În schimb, cântăreața încasează lunar o pensie de urmaș, dar și o indemnizație de merit.

Îndrăgita artistă a trăit o bună perioadă de timp alături de Viorel Teodorescu, un medic cardiolog renumit. Din nefericire, aceasta a decedat în urmă cu ceva ani. De pe urma lui, artista primește lunar o pensie de urmaș în valoare de aproximativ 1900 de lei.

Pe lângă pensia de urmaș, Marina Voica primește lunar de la Ministerul Culturii o indemnizație de merit. Conform legislației în vigoare, indemnizația de merit reprezintă de trei ori valoarea salariului minim brut pe țară, adică aproximativ 6900 de lei. Pe deasupra, această indemnizație este neimpozabilă.

La un calcul simplu, venitul artistei ajunge la aproape 9000 de lei pe lună, relatează redacția.ro

Marina Voica: ‘’Nu mă plâng nici din punct de vedere material, chiar dacă nu am pensie de la stat”

Chiar dacă nu primește pensie de la stat, artista se declară mulțumită de veniturile sale.

‘’Nu mă plâng nici din punct de vedere material, chiar dacă nu am pensie de la stat. Am fost artist liber profesionist. Mă mulțumesc cu pensia de urmaș. Și, mulțumită Ministerului Culturii, primesc o indemnizație de merit. Datorită valorii recunoscute de public a muncii mele și a vechimii în activitatea artistică.

Nu am probleme cu partea materială. Nu am regrete, iar cea mai mare împlinire a vieții mele este că trăiesc, că mă bucur de lumea noastră.

Am dus o viață cu bucurii, cu necazuri, ducem o luptă permanent, ne facem că nu observăm ceea ce ar putea să fie rău, suferim dar mergem înainte că așa merge viața.

În viață trebuie să te lupți cu nedreptatea. Nu-i așa? Este cel mai mare dușman al omului. Fiecare om are câte o nedreptate pe care trebuie să o îndure. Eu îmi fac dreptatea mea, cred că este cel mai pozitiv lucru pentru care sunt iubită, pentru energie… Nu optimism, că eu nu sunt optimistă. Eu sunt poate realistă și încerc să văd lucrurile așa cum sunt’’, a declarat Marina Voica în emisiunea ‘’La Măruță’’.

Marina Voica, elegantă și la 85 de ani. Motivul pentru care poartă tocuri tot timpul

Marina Voica uimește prin eleganța cu care se afișează la fiecare apariție, chiar și la această vârstă. Artista nu concepe să urce pe scenă fără tocuri si spune că și nici pe stradă nu renunță la eleganța pantofilor cu toc.

Marina Voica pune mare preț pe modul în care se prezintă în fața publicului. La 85 de ani, artista spune că încă mai poate purta rochiile pe care le îmbrăca la 25 de ani și că pantofii cu toc nu lipsesc din garderoba sa.

„Pot să port și rochiile pe care le-am purtat și acum 60 de ani. Am slăbit, am cam 45 de kilograme. Dar, la înălțimea mea, am greutatea ideală”, a mai spus ea pentru Ego.

„Eu port pantofi cu toc, pe scenă. Nu numai pe scenă, ci și pe stradă. Cum să pun pantofi fără toc pe scenă? Și port și încălțăminte sport, însă doar teniși cu toc ortopedic, ridicat. Fără tocuri parcă merg direct pe pământ!”, a declarat artista pentru Ego.

Vezi și Marina Voica, pe scenă și la 85 ani! Viața de telenovelă a solistei care s-a iubit cu Laurențiu Cazan

Citește și:

Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci, ireal de frumoasă, pe podium. A defilat pentru Dolce & Gabbana în locul în care mama ei a filmat „Malena”, acum 20 de ani

N-ai zice, dar Paula Chirilă e ahtiată după operațiile estetice. Ce intervenții are: ”Dacă aș fi milionară aș băga toți banii în mine. Aș face operații din cap până-n picioare”