Adrian Năstase, în vârstă de 72 de ani, a mărturisit ce pensie are de la statul român. Fostul premier al României susține că suma pe care o încasează lunar este una foarte mică.

Mai mult decât atât, fostul politician a dat statul în judecată pentru pensiile speciale.

Adrian Năstase a recunoscut faptul că este dezamăgit de suma pe care o primește de la statul român. Acesta a declarat într-un interviu pentru Antena 3 că pensiile parlamentarilor reprezintă doar 5% din sumele alocate pentru pensiile speciale.

Totodată, fostul politician a precizat că pensia pe care o încasează lunar este de aproximativ 5.000 de lei.„Este foarte puţin”, a precizat ferm Adrian Năstase. Întrebat cât crede că ar merita, a răspuns ironic: „Am primit ce trebuia – aproape doi ani de închisoare”.

Adrian Năstase a dezvăluit motivul pentru care a încercat să se sinucidă

Fost premier al României, fost președinte al Partidului Social Democrat, Adrian Năstase a răspuns tirului de întrebări adresate de către jurnalista Denise Rifai.

”Ați vrut să vă sinucideți?”, a fost una dintre întrebarile-cheie referitoare la unul dintre cele mai dureroase momente din viața politicianului, la care acesta a trebuit să raspundă.

”Da! Așa am simțit atunci… pentru că mi s-a părut un gest de maximă umilință, și nu am acceptat atunci povestea asta. Sigur, mai târziu, am privit diferit lucrurile, dar era un alt moment.

Polițistului care m-a împiedicat atunci să duc până la capăt gestul respectiv îi datorez viața, în mare măsură, pentru că, practic, el a blocat revolverul … ne-am bătut acolo, efectiv… .

(…) Glonțul a trecut, atunci, la 3 mm de carotidă!”, a spus Adrian Năstase.

O altă întrebare care i-a trezit trăiri intense politicianului român a fost cea referitoare la perioada în care a fost încarcerat.

”Care este cea mai umilitoare experiență din penitenciar?” a fost o altă întrebare ”roșie” la care Adrian Năstase a răspuns recent, la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”.

”Aici îmi este foarte greu să răspund, deși pot găși multe răspunsuri. Un răspuns simplu este – momentul în care seara se închid ușile de la celulă, sunt ușile acelea din metal, care zăngăne pe toată linia de celulă și e… un sentiment cumplit!

Pe de altă parte, nu-mi aduc aminte ca în toată perioada cât am fost la Rahova sau la Jilava, cineva să-mi fi spus altfel decât Domnule Prim-Ministru. (…)

Acolo am ținut cursuri, am scris foarte mult … țineam prelegeri. Spre exemplu, unele prelegeri despre care îmi amintesc cu foarte mare placere erau pentru un grup, aflat într-o zonă a consumatorilor și traficanților de droguri, închiși la Jilava. Aveau o secție specială, finanțată de către guvernul norvegian, (…) erau un fel de comunitate. Eu le țineam cursuri, prelegeri, o dată pe săptămână, pe teme pe care ei și le alegeau.

(…) pe care ei mi le-au făcut, desenele pe care mi le-au dat, le păstrez cu sfințenie. Vreau să spun că depinde cum îți construiești viața, în orice loc, și eu cred că am această capacitate de a mă adapta și de a funcționa într-un mod uman, încercând să înțeleg… Am niște amintiri foarte amestecate (…)”, a mai spus Adrian Năstase.

Vezi și Adrian Năstase a plecat cu fiul lui la Muntele Athos: „Ajungi într-o altă lume”. Chiliile de acolo, refăcute pe banii unui român celebru

Citește și:

Așa atrage Carmen Harra banii! Dezvăluirea clarvăzătoarei vedetelor devenită milionară și sfatul ei pentru toți cei care vor să se îmbogățească: „Să nu vă fie frică!”

Ce a pățit nepotul lui Becali în vacanța cu soția însărcinată în Italia: „Nici nu ne-au mai băgat în seamă!”