Anne Allan, profesoara de balet a lui Lady Di a vorbit foarte frumos despre prințesa de Wales, într-un interviu în 2017. „Avea dansul în suflet. Se vedea ce bucurie imensă îi aduce. Iubea libertatea de a se mișca și de a dansa. Era vizibil că o ajuta să-și liniștească viața emoțională”, a spus Anne.

 

Mai mult, înainte să-l cunoască pe prințul Charles și să  devină prințesă, Diana a avut mai multe joburi ciudate. Ea a lucrat ca profesoară și ca dădacă. Era plătită cu 5 dolari pe oră ca să se joace cu copiii, să facă curat și să spele haine.  Diana a lucrat, de asemenea, și ca educatoare part-time, la o grădiniță din Londra, din zona Pimlico, iar ea a mărturisit în nenumărate rânduri că este un mare fan al trupei suedeze ABBBA.

 

Prințesa Diana a lucrat ca educatoare și dădacă

Diana a fost prima mireasă regală din istoria britanică care avea un job pentru care primea bani. Ea și prințul Charles, ca și în cazul reginei și al prințului Philip, erau veri îndepărtați.

 

Diana și Charles s-au întâlnit doar de 12 ori înainte să se căsătorească, el fiind presat să tatăl lui, prințul Philip, să o ceară în căsătorie pe Lady Di. „Trebuie să iei decizia corectă”, i-ar fi spus prințul consort fiul său.  La acel moment, Diana avea 19 ani, iar prințul de Wales avea 32 de ani.

Regretata prințesă a inimilor și-a crescut copiii într-un mod neobișnuit pentru familia regală. Ea a vrut ca Harry și william să se bucure de copilărie și să crească ca niște copii „normali”. Ea s-a asigurat că vor avea aceleași privilegii ca orice copil, având grijă să-i ducă la cinema, în parcuri de distracții, la fast-food și în multe alte locuri. Exemplul ei este urmat și de fiul ei mai mare, William, în creșterea copiiilor lui. El și Kate Middleton au încercat să le ofere celor trei copii ai lor o viață cât mai normală și chiar le-a ascuns faptul că au titluri regale.

 

S-au împlinit 22 de ani de la moartea prințesei

Cea mai iubită prințesă britanică  a murit într-un accident de masina produs în pasajul de sub podul Alma, din Paris, pe 31 august 1997. Ea se afla în mașină cu prietenul ei, Dodi Al-Fayed, și cu soferul mașinii, care au decedat, de asemenea. Echipajele de salvare au ajuns în doar cateva minute, dar au avut nevoie de aproape o oră și jumatate ca să taie carcasa mașinii ca să o scoată dintre fiarele contorsionate și să o transporte la spital.

Anchetele au stabilit că moartea Printesei Diana si cea a lui Dodi al-Fayed au survenit în urma accidentului, a cărui cauza principala a fost viteza excesivă, ei încercând să scape de mașinile paparazzilor. Însă, de atunci au apărut fel de fel de teorii ale conspirației care susțin că în spatele accidentului s-ar fi aflat chiar fostul ei soț, prințul Charles, sau regina Elisabeta a II-a.