„Mă cheamă Jyoti Amge. Am 29 de ani, măsor 62,8 centimetri și cântăresc 5 kilograme”, și-a început Jyoti discursul, atunci când a intrat în platou. Fragilă, cu voce de copil, dar extrem de carismatică și de dulce. „Sunt șocat! Sunt șocat efectiv!”, a exclamat Florin Dumitrescu.

„Nu-mi cine să cred! O creatură așa micuță! E micuță rău!”, a zis la testimonial Cătălin Scărlătescu. „Doamne, Dumnezeule, cât de frumoasă e!”, „Nici nu știu ce să întreb”, au zis Scărlătescu și Bontea.

Jyoti Amge, Erika Ervin attends the premiere of ‘American Horror Story: Freak Show’ in LASeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Jyoti Amge măsoară 62,8 centimetri și are master în literatura engleză

„Sunt din Nagpur, Marahashtra, India. Am terminat studiile universitare de master. Am diplomă de master în literatură engleză. Am intrat în Cartea Recordurilor pentru că sunt cea mai scundă femeie din lume, am cele mai mici tălpi și cele mai mici palme. În ultimii 12 ani, nimeni nu mi-a doborât recordurile pe care le dețin. Toate aceste recorduri sunt o realizare pentru mine și mă fac să mă simt mândră.

De când am devenit celebră am călătorit în atât de multe locuri, încât nici nu mi le mai aduc aminte pe toate. Am fost în Japonia, Italia, America, Turcia, Kuweit, China, România, Argentina și restul le-am uitat. În România îmi place mult, sunt pentru a doua oară aici.

E o țară diferită de India, dar îmi place mult! Am o familie numeroasă. Am trei surori, un frate, mamă și tată. Eu sunt cea mai mică dintre toți frații. Verișorul meu are 2 ani, dar e deja mai înalt decât mine”, a dezvăluit Jyoti Amge, la „Chefi la cuțite”, potrivit a1.ro.

„Copilăria mea a fost diferită din cauza înălțimii mele, dar și pentru că eram foarte fragilă”, a mai completat tânăra în vârstă de 29 de ani, la Chefi la cuțite sezonul 12.

Jyoti Amge a mai fost în România în 2013 și a apărut la „Acces Direct” (Antena 1) alături de cel mai înalt bărbat din lume, turcul Sultan Kosen.

Cinci curiozități despre Jyoti Amge, cea mai scundă femeie din lume

În 2012, la 18 ani, a fost declarată oficial cea mai mică femeie din lume de către Guinness World Records şi deţine acest titlu de atunci.

Jyoti Amge s-a născut pe 16 decembrie 1993, în oraşul Nagpur, India. La 62,8 cm, ea are înălţimea unui copil de 3-5 luni. Un pantof mărimea 44 îi ajunge până la piept.

Medicii au descoperit că ea suferă de o formă de nanism numită acondroplazie, caracterizată prin oprirea creşterii oaselor lungi încă din perioada intrauterină. Este o boală genetică determinată de o mutaţie care împiedică transformarea cartilajelor în oase, în special la nivelul oaselor lungi ale membrelor superioare şi inferioare. Afecțiunea apare la 1 din 15.000 până la 40.000 de nou-născuți, potrivit doc.ro. Pacienţii cu acondroplazie au o inteligenţă normală şi o durată de viaţă aproape normală.

Jyoti este actriță, filmul fiind marea ei pasiune încă de mică. Cel mai notabil rol al ei până în prezent a fost în „American Horror Story”, unde a jucat-o pe „Ma Petite”.

Adoră să socializeze, iar dacă în viața reală acest lucru îi este destul de dificil, Jyoti a devenit populară în social media și este foarte activă pe toate paltformele. Numai pe Instagram o urmăresc 1,2 milioane de oameni.

Citește și: Roxana Ciuhulescu este în topul femeilor cu cele mai lungi picioare din lume: „Am fost sunată de cineva de la Cartea Recordurilor”

Citește și: Ea este cântăreața cu cea mai puternică voce din lume. A intrat în Cartea Recordurilor! | VIDEO