Guillaume Gomez, în vârstă de 39 de ani, este cel care prepară zilnic mâncarea pentru cuplul prezidențial, iar acesta a dezvăluit secretele dietei primei doamne a Franței. El a mărturisit că Emmanuel Macron nu pune mare preț pe dietă și e mai atras de prăjeli și de preparate mai grase, însă nu așa stau lucrurile când vine vorba și de Brigitte. Prima doamnă a Franței are un regim fix, pe care îl respectă cu strictețe pentru a-și păstra silueta trasă prin inel.

Bucătarul a dezvăluit că Brigitte mănâncă zece fructe și legume în fiecare zi și evită carnea, în timp ce soțul său, Emmanuel Macron preferă mâncăruri mai grase, precum cordon bleu-ul. Gomez a dezvăluit că mesele lor se bazează în principal pe preparate franțuzești.

Guillaume Gomez,, bucatarul cuplului prezidentialSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

Citește și: Au cea mai frumoasă poveste de dragoste de la Hollywood, iar acum vor devenit părinți pentru a patra oară. Ce frumos au făcut anunțul

Mănâncă cel puțin 10 legume sau fructe pe zi

”Doamna Macron vrea să consume cel puțin 10 fructe și legume pe zi. Așa că uneori îi fac o salată de fructe sau de legume negătite, care întotdeauna trebuie să conțină cel puțin cinci legume diferite. Chiar și un blanquette (n.r. –tocăniță)  de vițel conține până la cinci legume diferite. Încercăm să ne adaptăm gusturilor prezidențiale”, a povestit Guillame.

„Le servim  la masă doar produse franțuzești pe cât de mult putem. Doar cafeaua nu e franțuzească, în rest peștele, carnea, fructele și legumele provin doar de pe teritoriul Franței. Luăm cu precădere fructele și legumele produse la mai puțin de 100 de km de Paris”, a mai declarat bucătarul pentru Daily Mail.

Gomez a dezvăluit că majoritatea ingredientelor sunt organice, iar anumite ierburi aromatice precum  oregano sau rozmarin sunt crescute chiar în grădinile palatului Elysée. În primvara viitoare vor avea ave achiar și legume din curtea palatului Elysée sau Versailles.

Guillame, care a publicat și o carte cu rețete, „Cuisine, Stept By Step Lessons”,  a gătit până acum pentru patru președinți ai Franței.

Citește și: