Iulia Frățilă, prima asistentă TV din România, acum în vârstă de 45 de ani, a fost Miss Constanţa în 1993 şi s-a clasat pe locul secund la Miss România. A avut succes în televiziune, dar a părăsit-o pe neașteptate, în anul 2008, atunci când a fost diagnosticată cu mastoză fibrochistică.

Frumoasa constănţeancă a lucrat în echipa lui Florin Călinescu, a fost co-prezentatoare a emisiunii de succes Roata Norocului şi, printre altele, prezentatoare a matinalului de la Prima TV, înainte ca starea ei de sănătate s-o forţeze să părăsească de tot lumea care a făcut-o faimoasă, amintește OK!.

„Când am fost diagnosticată şi trebuia să mă hotărăsc la ce metodă de tratament să apelez, m-am tot gândit ce-ar trebui să schimb la viaţa mea. Şi am ajuns la concluzia că nu îmi acord timp mie deloc, astfel că am început să ies mai mult cu prietenii, să văd piese de teatru, să mă preocup de mine”, declara Iulia la un moment dat pentru Antena 2.

Aceasta a mai mărturisit că s-a vindecat de nodulii de la sân fără a apela la operaţie, doar cu tratamente naturiste şi relaxare.

S-a mutat în Spania și apoi în SUA

Împreună cu soţul ei, artistul plastic Radu Runcanu, Iulia s-a mutat mai întâi în Spania şi de acolo, în urmă cu câţiva ani, s-a stabilit în Statele Unite, lucrând din anul 2011 la un centru pentru copii bolnavi de autism din Texas. Acest lucru a fost posibil deoarece Iulia are un master în psihologie obţinut în anul 1995.

„De 9 ani lucrez cu persoane cu tulburări din spectrul autismului în SUA. Ofer consiliere gratuită familiilor copiilor cu TSA pe durata crizei generate de COVID-19”, scria aceasta pe pagina de Facebook Romania Autism Project by Iulia Runcanu în timpul pandemiei.

Vezi și O mai ții minte pe Cosmina Păsărin, de la Vara ispitelor, devenită apoi prezentatoare TV? Cum arată și ce mai face acum

Citește și:

Meghan Markle, o nouă imagine cu burtica de gravidă. Cum a apărut într-o înregistrare video

Anca Țurcașiu a împlinit 51 de ani și demonstrează încă o dată că vârsta e doar un număr. A postat cele mai îndrăznețe poze cu ea!