La 84 de ani, marele actor și-a cam pierdut încrederea în lumea în care trăim. ”Oamenii și-au schimbat felul de gândi… în rău! Peste 20 de ani lumea nu va fi prea grozavă”, e părerea actorului, exprimată pentru Ciao.

Duce o viață discretă, departe de București, care oricum nu mai are ce să-i ofere. ”Eu nu am timp liber, fac mai puțină cultură, în schimb fac agricultură. Am o grădină și o seră de care mă ocup, lângă Cluj. Nu mănânc decât legume cultivate de mine”, a mărturisit actorul.

”Nu compătimesc actorii care își plâng de milă pe la televizor, nu toți au pensii mici, sunt unii care au salarii bune. Trebuie să înțelegi, ca actor, ce favoruri faci tu pentru țară, și nu invers.

Cea mai mare durere a mea este că acum când am o ajungere culturală și de trecere a vremii, acum nu mai muncesc! Nu mă cheamă nimeni … Este o societate prost organizată”, mai spune el.

La final, ne concluzionează fără echivoc: ”Pot spune că cea mai mare realizare a mea sunt copiii!”. Într-adevăr, actorul e tată a trei băieți, pe care i-a crescut o vreme singur, pentru că soția a fost ucisă de o boală incurabilă acum mai bine de două decenii.

„Alături de Maria am trăit mulţi ani. Ea mi-a dăruit trei băieţi ca pâinea caldă. Din nefericire, s-a îmbolnăvit de o boală incurabilă şi ne-a lăsat singuri (la 14 iulie 1993, n.r.). Nu avem decât să depăşim aceste momente şi să câştigăm experienţa nemuririi… A fost o femeie deosebită”, spunea la un moment dat Dorel Vişan, pentru Revista „Taifasuri”.

Într-un interviu din trecut, actorul povestea că a cunoscut-o pe soţia sa la Bucureşti, cei doi fiind pe atunci studenţi. S-au căsătorit la 30 decembrie 1964, dar după aproape 30 de ani, actorul a rămas văduv.

Dorel Vişan a absolvit cursurile de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti. Este unul dintre cei mai importanţi actori de film din România şi unul dintre puţinii care au ajuns la o solidă reputaţie europeană. În 1995, a obţinut rolul principal în filmul „Senatorul Melcilor”, prestaţie pentru care a primit premiul pentru interpretare masculină la Festivalul Filmului Mediteranean de la Montpellier.

Vezi și Ce mai face și cum mai arată Ileana Șipoteanu, la 54 de ani. Artista e văduvă și are tot mai mulţi pretendenţi. Cum a decurs întâlnirea cu unul dintre ei

Citește și:

Când își va aduce fetița acasă Cristina Cioran. Vedeta a făcut anunțul

Cine este soția lui Chef Adi Hădean și de ce bucătarul vedetă preferă să nu vorbească despre ea