Dan Capatos a debutat în presa scrisă în 1993, la Evenimentul Zilei. Celebrul realizator a trecut de la investigațiile jurnalistice la a scrie în Playboy România, revista glossy pentru bărbați, care s-a lansat în toamna anului 1999. În cei patru ani de colaborare, Dan Capatos a urcat de la poziția de junior editor la postul de redactor-șef. 

Invitat la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Aproximativ discuții”, cu Gojira, prezentatorul tv și-a amintit de vedetele care au ajuns celebre după ce au apărut în revista Playboy România, avertizându-le să aibă grijă ce fac cu notorietatea lor uriașă: Cosmina Păsărin era foarte cerută, era al patrulea sau al cincilea pictorial cu ea. Nicoleta Luciu și Gina Pistol sunt produsele Playboy 100%, cum era conceptul în America. (…) Ele, la modul real, datorează notorietatea Playboy-ului (…), a povestit Capatos. 

Vezi video: 

Poți urmări podcastul integral pe YouTube. 

Dan Capatos, întâlnire cu unul dintre cei mai cunoscuți interlopi români 

La podcast, realizatorul a povestit o întâmplare din anul 2000, la începuturile revistei Playboy. La un moment dat, Nicu Gheară, un cunoscut interlop român, le-a cerut atât lui Dan Capatos, cât și scriitorului Dan Boerescu (directorul editorial al revistei) să se întâlnească la o masă, într-un local:

Îi zic (n.r. lui Dan) dacă vrea Nicu Gheară să ne întâlnim, ne întâlnim, dar nu e cum vrem noi, e cum vrea el. Plus că omul ne chema la o masă. Am mers acolo, am stat cu Nicu, și după ne zice că vrea să ne arate ceva. Avea un 500 sau 600 Sel Mercedes, cum era pe vremea aia, ne deschide portbagajul și era plin cu clasoare (n.r. albume) cu gagici. Zice ‘am aici marfă pentru zece ani de revistă, dar aș vrea să luați dintre fetele astea pe care le cunosc’. Erau prietene de-ale lui. Nu am continuat colaborarea pentru că nu voiam să o nișăm așa. Nu voiam să fim furnizorul lui. După aia ne chinuiam. Erau oameni cu bani spre sfârșitul perioadei Playboy care voiau să ne aducă fete și să plătească ca ele să apară în revistă. A fost multă reticență la început, lumea nu înțelegea că nu era chiar așa, nuditatea era evidentă, dar nu deranjantă, revista avea interviuri, a continuat Capatos la podcast. 

Pentru celebrul realizator, venirea la revista Playboy a fost într-un moment în care trebuia să plece din presa de investigații, un domeniu în care Dan Capatos lucrase din pasiune. 

Toată lumea mă întreba ‘tu ești nebun, lași jurnalismul de investigații ca să pleci la gagici goale?’ zic ‘nu o să mai meargă cu treaba asta, o să vedeți’. Alții au continuat să facă investigații. Am avut satisfacții pur profesionale, eram la Evenimentul Zilei, apoi am mers la Național. Când s-a împărțit norocul, eu am nimerit la Playboy, ca junior editor. Era o redacție încropită de scriitori. Era nevoie și de o mână de jurnalist”, a comentat prezentatorul tv.