Înălțimea preşedintelui rus pare să fie secret de stat, având în vedere că aceasta variază între 1,68 m si 1,70 m. Potrivit mai multor publicații, liderul de la Kremlin se pare că suferă foarte tare din cauza acestui complex.

Russian president Vladimir Putin visits Finland, Helsinki – 21 Aug 2019SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Ce înălțime are, de fapt, Vladimir Putin?

Mai mult, s-a scris despre Putin că ar suferi, de fapt, de complexul lui Napoleon, botezat după unul dintre cei mai mari lideri militari ai lumii, care se manifestă în teorie la bărbaţii mici de înălţime.

Și asta, pentru că președintele rus a fost văzut la anumite evenimente, purtând pantofi cu toc, bine ascunşi de un pantalon mai lung, pentru a nu părea mic,sau stând pe vârfuri, iar fimările cu interlocutori mai înalţi erau realizate doar de jos în sus sau aşezaţi pe scaune, după ordinele Kremlinului, astfel încât diferenţa de înălţime să fie atenuată.

De-a lungul timpului au apărut în presă informații despre înălțimea lui că ar avea ba 1,68 m, ba 1, 70 m. Însă, un ziar a scris, în urmă cu ceva timp, după ce acesta a participat la o poză oficială, unde erau așezați după înălțime, că Putin ar fi chiar mai mic decât se credea. „Vladimir pare să aibă între 1,57 m și 1,65 m”,

Puțin a devenit președinte interimar al Rusiei la data de 31 decembrie 1999, iar apoi a câștigat alegerile prezidențiale din anul 2000. În 2004, el a fost reales pentru un al doilea mandat, care a durat până în 7 mai 2008.

De asemenea,în 2012 a devenit pentru alți 6 ani președinte al Rusiei, urmând ca în 2018 să câştige din nou titlul de preşedinte, tot pentru un mandat de 6 ani.

Preşedintele este şi un cunoscut practicant de judo, primind centura neagră de opt dani de la federatia rusa de Karate Kyokushin. Judo-ul este unul dintre sporturile sale preferate, începând să se antreneze practicând sambo (artă marțială originară din Uniunea Sovietică) de la vârsta de 14 ani, înainte de a trece apoi la practicarea judo-ului, pe care o exercită și în prezent. El a câștigat competiții în domeniul acestui sport în orașul său natal.