Într-un interviu pentru Spectacola și DC News, actorul a povestit că pe soția lui, Rodica, a cunoscut-o în lift.

E o prezență foarte discretă… încununează tot ceea ce este bun. Ne-am întâlnit prima dată în lift. Nu este un secret. La mine acolo la bloc unde stăteam, ea fiind din Olănești, că multă lume mă întreabă: „Da` de unde și până unde domnu Grig aici în Olănești!?” și eu le răspund „Datorită soției”.

Ea a facut facutlatea la Bucuresti și ne-am cunoscut în Capitală. După care, și asta le zic tuturor, soția a decorat-o (despre pensiunea turistică a lui Grig Chiroiu – n. red.), a făcut totul în așa fel încât toată lumea ne spune „Domne, simt căldura aia” și eu mă bucur și le zic: „Soția are simțul frumosului, tot ce vedeți aici, ea a făcut” și multă lume mă întreabă dacă a studiat ceva de specialitate (…) și n-a făcut, așa este ea, întruchipează și dă naștere la tot ce e frumos”, a povestit actorul, care este și proprietar de pensiune.

Grig Chiroiu are numai cuvinte frumoase la adresa femeii care i-a dăruit doi copii: pe Clara Adina și pe Mihnea.

Au fost momente în care eu a trebuit să iau niște decizii și mereu m-a încurajat. Nu am mai întânit așa ceva până acum

Ea este cea care, știi că este vorba aceea, în spatele fiecărui bărbat puternic se află o femeie și mai puternică (…) este peste tot în jurul meu și al nostru”, a spus celebrul producător.

Grig Chiroiu despre momentele dificile: „A prealuat ea, tacit”

E puterea și stâlpul familiei, cea care a preluat adesea sarcini pentru doi: Sunt momente dificile, ea a stat si cu copii… în prima zi de școală, și a lui Mihnea și a Adinei, eu n-am fost acolo, pentru că aveam filmare. Puteam să fiu, deoarece eram și producător, dar am făcut aceste sacrificii pentru că, știi cum e, eu trebuie să dau exemplu (…) și ea m-a înțeles. M-a ajutat când au fost momente grele, a preluat ea, tacit”, a mai povestit actorul.

grig-chiroiu-face-paine-la-vatraSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 15

Actorul e și președinte de bloc!

Grig Chiroiu a absolvit „Facultatea de Comunicare și Relații Publice” și și-a început activitatea artistică în emisiunea „Chestiunea zilei”, de la PRO TV, alături de Florin Călinescu, dar și de alți actori cu care mai colaborează și astăzi.

A realizat și serialul  „Pitici si tatici”, unde a avut ocazia sa joace alături de cei doi copii ai sai, Clara Adina si Mihnea Grig. A urmat apoi producția de televiziune „Tilică, steluta de cinema”, însă, de departe, cel mai important rol al său este acela din serialul „Trasniți in NATO”, serial intrat și în Cartea Recordurilor, ca fiind cel mai longeviv sitcom de comedie difuzat de un post TV.

E ocupat, fără îndoială, dar găsește timp să fie și președinte de bloc. De 11 ani, Grig este și preşedinte al unei asociaţii de proprietari. De 11 ani a preluat acaestă poziție, pe care o ocupă pe bază de voluntariat. „Semnez statul, dar nu ridic banii”, declara el nu demult pentru Playtech.

Locuiește într-un bloc nou din sectorul 3 al Capitalei

„În 2009, am ales să mă mut în Bucureşti într-un bloc nou. Stau la ultimul etaj, adică la şase, al unui bloc nou, construit în ultimele decenii.

Toate bune şi frumoase, dar din 2012 am devenit şi preşedintele asociaţiei de proprietari. Mai în glumă, mai în serios, le propun vecinilor mei, în fiecare primăvară, când are loc adunarea generală, să nu uite că se fac alegeri şi pentru funcţia asta, dar fără niciun succes!

Cine ştie, poate anul acesta voi fi mai norocos”, a declarat actorul.

Despre acest ”job” Grig Chiroiu sau „Președintele Pupăză”, cum i se mai spune, iată ce povestește: „În prima parte a fost mai greu. Până deprinzi prevederile legilor, până înţelegi cum funcţionează lucrurile, dar şi relaţiile dintre vecini… trece o vreme!

Spre exemplu, în primele luni, aveam o problemă cu alimentarea privind curentul electric, acolo, în sectorul trei, în zona blocului nostru. Când ne era lumea mai dragă, hop!, aveam şi o pană de curent.

A trebuit să mergem la distribuitor, să facem tot felul de demersuri, ca să rezolvăm hiba. Azi totul e istorie din acest punct de vedere!”.

Pescărușii, o problemă spinoasă

O altă chestiune care i-a dat bătăi de cap din postura de preşedinte de bloc a fost cea cu pescăruşii, care se strângeau pe terasa blocului unde locuiește:

„Pescăruşii ăştia erau o problemă. Îşi făceau nevoile şi pe terasa blocului, dar aveam parte de surprize neplăcute şi în faţa intrării în trei scări. Şi nu e întotdeauna o plăcere să te trezeşti binecuvântat în acest mod de o pasăre de dimensiunea pescăruşului.

Aşa că am găsit cu ajutorul comitetului şi al vecinilor o formă de grilaj instalat pe acoperiş, şi pe care şi noi, oamenii, şi pescăruşii l-am identificat ca neprimitor. Rezultatul?

Noi avem acum terasa şi intrările în scări curate, dar vecinii din alte blocuri apropiate au rămas cu aceeaşi dilemă!”, mai spune el.

De ce refuză să încaseze salariul lunar pentru munca prestată la bloc

În plus, preşedintele de bloc Grig Chiroiu preferă să nu încaseze suma lunară cu care e plătit pentru serviciile sale:

„Nu e o sumă mare. Semnez statul, dar nu ridic banii. Sunt vreo 280 de lei, fiindcă nici măcar o mărire de salariu nu am avut interesul să o mai cer de multă vreme.

Cu banii ăia se mai cumpără o vopsea, o mătură, un cui, orice e nevoie ca treburile să funcţioneze bine şi la timp, oricând este nevoie!”, conchide Grig Chiroiu.

Vezi și Mihai Morar, moment rar în care vorbește despre soția sa, Gabriela, după 16 ani de căsătorie: ”Femeia este cea inteligentă în relație”

Citește și:

Cine este și cum arată femeia care l-a făcut din nou tată pe Robert De Niro, la aproape 80 de ani! Actorului i s-a născut cel de-al 7-lea copil!

Ioana Ginghină, nemulţumită de inelul de logodnă: „Măi, la a treia contează. Am și eu o vârstă!” Detalii despre nunta din toamnă