Cu aproape 60 ani de activititate artistică în spate, Margareta Pâslaru a făcut istorie cu melodiile”Diamant fermecat”, „Glasul roțiilor de tren”,  şi „Lasă-mi toamnă, pomii verzi”, dar și cu rolurile de excepție în filme precum ”Fumatul strict oprit” (1961), ”Omul din umbră la soare” (1964), ”Mens sana in corpore sano” (1965), ”Împușcături pe portativ” (1967), ”BD la munte și la mare”, interpretă vocală „La Marea Neagră” (1971), ”Veronica” (1972), ”Veronica se întoarce” (1973), ”Expresul de Buftea” (1979) sau ”Moartea domnului Lăzărescu” (2005).

Margareta PâslaruSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Însă, aceasta a cucerit publicul și cu eleganța și frumusețea ei răpitoare și ochii săi superbi, albaștrii ca marea, fiind considerată pe bună dreptate una dintre cele mai fermecătoare artiste.

Celebra actriță  și cântăreața a revenit în România în anii ’90, după ce a trăit aproape 10 ani în SUA,  și este extrem de activă. Margareta Pâslaru continuă să meargă la evenimente sau să participe la diverse emisiuni, iar marți seară și-a făcut apariția la Teatrul Național din București, pe covorul roșu de la Gala Gopo.

Anul trecut a scos un album nou

Mai mult, anul trecut, ea a scos chiar și un album nou, intitulat „Cum să te las”, dedicat supraviețuitorilor incendiului din clubul Colectiv, de pe 30 octombrie 2015, unde au murit 64 de oameni.

Margareta Pâslaru a debutat în muzica ușoară la Casa de Cultură Grivița Roșie în 1958, acompaniată de Paul Ghentzer. Prima apariție în public, la vârsta de 4 ani și jumătate, a avut loc pe scena Operei în rolul copilului din Madame Butterfly de Puccini.

A studiat pian, balet, pictură, cursul de perfecționare de pe lângă Comitetul de Stat pentru Cultură și Artă (Ministerul Culturii), clasa Camelia Dăscălescu.

Margareta Pâslaru a împlinit, duminică, 9 iulie, venerabila vârstă de 74 de ani.