Întreaga lume artistică din țara noastră a rămas fără glas chiar la finalul lunii trecute, pe 31 august, când a fost anunțată dispariția unei mari valori a Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești. Pianista Ioana Maria Lupașcu a dus o luptă lungă și grea cu cancerul, fiind deja internată la Institutul Oncologic București. Aceasta avea doar 45 de ani când a fost răpusă de boală.

Din păcate, dipariția tragică a Ioanei Maria Lupașcu a lăsat-o în urmă pe fetița pianistei, în vârstă de doar 13 ani, pe nume Fatima Maria. Un asemenea moment dificil este îndeajuns de traumatizant pentru un copil indiferent de situație, dar cea mică a rămas fără alte rude apropiate, care ar putea să aibă grijă de ea. În acest context dureros, cea mai bună prietenă a pianistei Ioana Maria Lupașcu, Daniela Nane, s-a implicat în situație, iar acum cea mică se află în grija ei.

Fetița pianistei Ioana Maria Lupașcu rămâne în grija actriței Daniela Nane

Actrița Daniela Nane, în vârstă de 56 de ani și prima Miss România, după Revoluția din decembrie 1989, a confirmat pe pagina ei de Facebook că fetița prietenei ei este acum în tutela ei.

„Prieteni, fetița Ioanei Maria Lupașcu va rămâne cu mine. Nu e singură pe lume, cum s-a spus, are niște verișoare și nepoate de gradul 4-5, cu care va ține legătura, a apărut și un frate vitreg, de 19 ani, pe care tocmai l-a cunoscut.

Am văzut postări cu contul meu de ONG către oameni care ar vrea să ajute. Evident că banii sunt bineveniți întotdeauna, dar trebuie să știți că situația nu e disperată și avem încredere că Bunul Dumnezeu va rândui.

Trebuie să ne adaptăm la noua viață, să rezolvăm cu actele în instanță, să găsim un apartament în care să locuim împreună, într-o zonă mai aproape de restul familiei mele, astea sunt acum prioritățile. Ne adunăm un pic și le așezăm pe toate. Vă mulțumim din suflet pentru susținere!”, a scris Daniela Nane, actriță la Tatrul Bulandra, pe pagina personală de Facebook.

Daniela Nane este căsătorită din 2016 cu istoricul Adrian Cioroianu, cel de-al doilea soț al ei, și are din prima căsătorie, cea cu Viorel Popa, un băiat de 23 de ani.

cele-doua-erau-bunbe-prieteneSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 19

Mama fetiței, pianista Ioana Maria Lupașcu, a încetat din viață la doar 45 de ani

În ziua de 31 august, pianista Ioana Maria Lupașcu a murit, după ce a luptat din răsputeri cu o boală cruntă, cancerul. Artista lucra la Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești, iar peste o lună ar fi împlinit 46 de ani.

Ioana Maria Lupașcu era internată la Institutul Oncologic București. Vestea tristă a fost confirmată, la momentul respectiv, chiar de către colegii de breaslă ai pianistei.

„Cu sufletele îndurerate vă anunțăm că prietena și colega noastră, Ioana Maria Lupascu, a plecat dintre noi. Deși oamenii buni nu câștigă întotdeauna, o vom ține minte pe Ioana ca o adevărată luptătoare, atingând cu dragoste persoanele din jurul ei și clapele pianului chiar și în cele mai dificile momente ale vieții.

Suntem recunoscători că ne-am putut afla în preajma unui spirit atât de frumos și a unei artiste desăvârșite, deși această călătorie a fost întreruptă prematur.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 2 septembrie 2023, în București. Gândurile noastre sunt alături de familie, prieteni și toți cei ce au cunoscut acest suflet pur, și îi asigurăm de tot sprijinul nostru în aceste momente dureroase. Sincere condoleanțe!”, au scris colegii acesteia, de la Filarmonica „Paul Constantinescu”  Ploiești.

Mesajul Danielei Nane la moartea prietenei sale

Vestea cutremurătoare a stârnit reacții rapide, iar numeroși artiști din țara noastră și-au exprimat regretul față de dispariția marii pianiste. Prietena artistei, actrița Daniela Nane, a postat un mesaj îndurerat.

„Aș vrea să scriu despre această mare artistă, dar nu pot încă. Vă spun doar că Ioana va fi depusă astăzi la capela bisericii Boteanu-Ienii din București, după ora 15.30. Diseară la ora 18 va fi acolo o slujbă ținută de părintele Ioan de la Biserica Sf. Ciprian, duhovnicul ei. La noapte se va face priveghere și va fi pomenită de pr. Costel la Sf. Liturghie, de la ora 00.00, iar mâine, de la ora 17, i se vor citi Stâlpii.

Slujba de înmormântare va avea loc în biserica Boteanu-Ienei sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 10, apoi se va pleca la cimitirul Străulești 2. Sunteți bineveniți. Dumnezeu s-o ierte!”, a scris actrița Daniela Nane.

Cezar Ouatu a scrs și el despre pierderea suferită, încheindu-și mesajul plin de durere: „îmi este greu! Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău!”.

Vezi și Cum arată în prezent Daniela Nane, la 30 de ani de când a câștigat titlul de Miss România. Acum are 50 de ani!

Citește și:

Fiica cea mare a Elenei Băsescu a împlinit 10 ani și a fost sărbătorită pe lac. Cât de frumoasă este Sofia Anais!

A fost model și soția unui actor, dar azi trăiește pe străzi și caută prin gunoaie. Decăderea lui Loni Willison și imaginile care „vorbesc” despre drama ei