Prințul Philip a fost aspru criticat pentru faptul că acesta conducea fără centura de siguranța, în ziua în care a  avut accidentul. Însă, regina se pare că a învățat din greșeala lui, iar zilele trecute, a fost surprinsă în timp ce merge cu mașina, neînsoțită, pe un drum de țară, aproape de proprietatea sa din Norfolk. Însă, în mod surprinzător, Suverana purta centura de siguranță, fiind pentru prima dată când este surprinsă în această ipostază. Se știe că regina, ca și soțul ei, evita să-și pună centura când se afla la volan, însă se pare că și-a învățat lecția.

 

Un purtător de cuvânt al poliției britanice a dezvăluit că au observat din fotografii că prințul Philipnu purta centura de siguranță că ”mai multe sfaturi potrivite au fost oferite șoferului”. De asemenea, Prințul Philip a dat un test de acuitate vizuală la poliție, pe care l-a trecut cu brio.

La 97 de ani, Prințul Philip s-a răsturnat cu autovehicului său, Land Rover, în urma coliziunii cu o Kia, în care se aflau două femei și un bebeluș de nouă luni.

Citeşte şi: După ce a pierdut trei sarcini în doi ani, o cântăreață faimoasă a devenit mamă pentru a doua oară. Prima fotografie cu bebelușul

Regina recunoaşte că nu-i place cum conduce soţul ei, prinţul Philip

În timpul celor 71 de ani de mariaj, regina a recunoscut de mai multe ori că nu-i place cum conduce soțu ei, pentru că merge cu viteză.

Potrivit revistei People, într-o scrisoare rară pe care Elisabeta a II-a a trimis-o scriitoarei Betty Shew și vândută la licitație în 2016, aceasta scria : ”Philip adoră să șofeze și îi place viteza! Are propriul său M.G. de care este foarte mândru și m-a plimbat și pe mine până la Londra, ceea ce a fost extrem de distractiv, doar că m-am simțit ca și cum stăteam pe drum și roțile sunt la fel de înalte ca și capul”.

Regina prin rangul ei este singura persoană car poate să conducă fără să aibă carnet de șofer sau să circule fără numere la mașină. Suverana a învățat să conducă când era o adolescentă în timpul celui de-Al doilea război mondial, când a intrat în armată ca subaltern secund onorific. Pe vremea aceea, Elisabeta a IIa era prințesă și avea doar 18 ani. Aici ea a învățat să conducă și să repare mașini, adică cum să schimbe o roată, să repare motoare, ea fiind șofer și pe ambulanțe.

 

Citeşte şi: