Aparițiile lui Carmen Iohannis au fost și, pare-se, rămân un fel de „ruletă rusească”.

Carmen Iohannis a lucrat, de-a lungul timpului, cu mai mulți creatori de modă și stiliști. Printre aceștia, se numără și Eli Lăslean. Artista a sărbătorit, recent, împlinirea a trei decenii de la debutul său în modă. În ultimii zeci de ani a creat mii de rochii, printre care unele special pentru soția președintelui României.

Dspre colaborarea cu Carmen Iohannis

Până acum, soția lui Klaus Iohannis a purtat peste 40 de ținute semnate de Eli Lăslean la întâlnirile oficiale, inclusiv la cea cu Papa Francisc, în 2019.

“Am îmbrăcat-o și o îmbrac. Este o relație lungă, ador lucrurile care durează. M-am bucurat foarte mult când am fost solicitată să-i fac prima rochie. A fost într-o zi de Buna Vestire, a fost un mare succes și am continuat.

La ora aceasta putem număra peste 40 de ținute pe care le-a îmbrăcat la întâlnirile oficiale. 

Dacă mă gândesc la vizita Papei, a fost un moment în care 4 ținute au fost extrem de apreciate. Chiar a primit aprecieri din partea Papei pentru felul în care a fost îmbrăcată.”, a declarat designerul pentru impact.ro.

Eli Lăslean a mai declarat că se consultă cu Carmen Iohannis atunci când se ocupă de ținutele sale. Creatoarea de modă spune că vrea să știe cum se simte femeia din fața ei pentru a-i crea o ținută perfectă.

Creatoarea de modă Eli Lăslean are o adevărată colecție de rochii. Majoritatea pieselor vestimentare pe care le-a creat au fost păstrate cu maximă atenție și grijă, ca o amintire a muncii pe care a depus-o de-a lungul vremii. Artista și-a început cariera în domeniul modei dintr-o întâmplare, dă ea de înțeles.

Înainte de a intra în lumea modei, Eli Lăslean ocupa funcția de economist la un trust agricol. A decis să se reorienteze profesional, astfel încât și-a dat demisia și a început să facă haine la mașina de cusut pe care o avea în bucătărie.

În anul 2000, a susținut prima sa prezentare de modă la București. Acum, celebrează 30 de ani de la debut.

„Le păstrez pe toate. Majoritatea rochiilor le-am păstrat”

Eli Lăslean este cunoscută pentru implicarea sa în ceea ce privește aparițiile publice ale Primei Doamne a României. Nu este singura creatoare de modă care o îmbracă pe soția președintelui Klaus Iohannis. Aceasta din urmă colaborează cu mai multe nume importante din modă, o parte dintre ele adresându-i critici și în mod public pentru deciziile sale vestimentare.

Nu acesta a fost cazul lui Eli Lăslean. Creatoarea de modă nu a îmbrăcat-o doar pe soția președintelui, ci pe mai multe nume cunoscute din lumea showbiz-ului românesc. Mihaela Tatu, Andreea Marin, Monica Davidescu, Denise Rifai, Raluca Moianu, Bianca Brad sunt doar câteva dintre vedetele care au colaborat cu artista.

Într-un interviu recent, Eli Lăslean a recunoscut că nu se poate despărți de creațiile sale. Nici măcar de rochiile pe care le-a creat pentru Carmen Iohannis. Astfel, indiferent de perioada din care provin, creatoarea de modă preferă să păstreze ținutele vestimentare ca o amintire a muncii sale.

„Le păstrez pe toate. Majoritatea rochiilor le-am păstrat. Am sute de piese de colecție, unicate, pe care de abia aștept să le expun și să le readuc în actualitate. Ele sunt foarte actuale”, a declarat Eli Lăslean pentru EGO.ro.

Chiar dacă ar fi avut posibilitatea de a scoate rochiile – și nu numai – la vânzare, a refuzat să o facă.

Cum a reușit să facă un milion de euro din modă: “Am pornit cu 300 de dolari împrumutați”

Creatoarea de modă a dezvăluit și cum a reușit să facă primul milion de euro din această industrie.

”De la început. Eu sunt economistă de formație și pe această pasiune am construit un business, care a fost foarte profitabil.

Eu am pornit cu 300 de dolari împrumutați și am ajuns să avem active poate, nu știu, nu vreau să zic, dar cred că ne apropiem de 1.000.000, ceea ce este impresionant.(…)

M-am orientat spre oameni de calitate, spre lucruri de calitate, am fost extrem de serioasă cu munca mea, am fost pasionată să fac rochia cea mai frumoasă, să fac taiorul cel mai bine lucrat, să îmbrac într-o variantă optimă orice femeie și lucrul acesta se vede.”, a declarat Eli Lăslean pentru sursa citată.

Vezi și Designerul lui Carmen Iohannis, replică acidă către Cătălin Botezatu, care a criticat rochia Primei Doamne. Ce a spus despre decolteul soției președintelui

Citește și:

Tom Jones, supus unei noi operații de înlocuire de şold, la 82 de ani: ”Am oase bune şi sunt destul de în formă”

Cât costă programele de slăbire ale lui Carmen Brumă. Nu sunt deloc scumpe, dar iubita lui Mircea Badea încasează sume frumoase