Brad Pitt (58 de ani) a povestit că, atunci când face cunoştinţă cu o persoană şi vorbeşte cu ea, uită chipul acesteia imediat ce conversaţia s-a încheiat. Afecțiunea i-a făcut mari probleme, în societate. Mulţi oameni s-au supărat pe el, pentru că aceștia au crezut că îi ignoră deliberat. „De aceea stau acasă,” a spus el. Boala se numeşte prosopagnozie și este o afecțiune neurologică rară. Popular se numește „orbirea feței”.

„Nimeni nu mă crede! Vreau să mai întâlnesc pe cineva cu această afecțiune. Sunt foarte mulți oameni care mă urăsc pentru că ei cred că nu-i respect”, a declarat el pentru GQ.

Ce este și cum se manifestă prosopagnozia

Afecțiunea numită prosopagnozia nu este legată de pierderea memoriei, tulburări de vedere sau dificultăți de învățare, potrivit Institutului Național de Tulburări Neurologice și AVC.

Prosopagnozia este doar orbirea feței, nu daltonism sau deficiență vizuală generală, a spus doctorul Borna Bonakdarpour, neurolog comportamental la Northwestern Medicine, potrivit stirileprotv.ro.

Prosopagnozia variază ca severitate: unele persoane cu această afecțiune pot avea dificultăți în a recunoaște o față familiară, cum ar fi un prieten sau un membru al familiei, în timp ce alții ar putea să nu fie capabili să-și identifice propria reflexie. Este posibil ca unii oameni să nu poată face diferența între fețe și obiecte.

„Nu pare să existe nicio anomalie structurală evidentă” în creier pentru cei născuți cu această afecțiune, a spus doctorul Andrey Stojic, director de neurologie generală la Clinica Cleveland. Deoarece nu există leziuni clare ale creierului la persoanele cu prosopagnozie congenitală, oamenii de știință nu sunt siguri ce o cauzează.

Citește și: Fotografia cu Brad Pitt care i-a îngrozit pe fani. Actorul vorbește despre retragerea din actorie, vicii și divorț, într-un interviu pentru GQ

Citește și: Fiica Angelinei Jolie și a lui Brad Pitt s-a transformat în clona mamei sale! La 16 ani, pe care îi împlinește mâine, și-a găsit pasiunea. Clipul devenit viral (VIDEO)