„În urma sportului, a mâncatului, a dietelor mele, nu se rezolva problema abdomenului, ceea ce pe mine mă deranja foarte mult. Mai tot timpul mă simțeam balonată. O mică umflătura în partea de jos, aici. Mi s-a părut dubios, așa că am mers la medic, pentru că eu muncesc zilnic pentru o variantă mai bună a corpului meu. Am făcut acesată ecografie și a rezultat această diastază.
Fiind o diastază mică, nu o să recurg la operație prea curând. Se poate opera, este o operație de repoziționare a musculaturii, este o operație dificilă. Eu nu sunt pregătită, îmi este foarte frică. Sunt cea mai fricoasă persoană din lume. Pâna când nu o să fie nevoie, nu o să mă operez”, a povestit Andreea Bănică, pe Instagram. Solista și soțul ei, Lucian Mitrea, au doi copii: Sofia (13 ani) și Noah (5 ani și jumătate).
:contrast(8):quality(75)/https://thumbor.unica.ro/unsafe/920x0/smart/filters:format(webp):contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2022/05/andreea-banica-8.jpg)
Vezi și: Andreea Bănică trebuie să poarte sutien și când doarme, la cererea medicului: ”Groaznic!”
Ce este diastaza, boala pe care Andreea Bănică și-a descoperit-o după o banală ecografie
Ce este diastaza, afecțiunea de care suferă Andreea Bănică? Specialiștii de la Bioclinica, explică, pentru „Libertatea pentru femei”. „Numită și diastază abdominală, separarea sau ruptura mușchilor abdominali care se unesc pe linia mediană a stomacului, este foarte frecventă în timpul sarcini. Această problemă se datorează presiunii exercitate de uter, care împinge în musculatura peretelui abdominal. Peste 60% dintre femei pot prezenta diastază abdominală în timpul ultimelor luni de sarcină, problema fiind cu adevărat vizibilă abia postpartum.
Semnul clinic este o creastă care se formează vertical pe burtă, deasupra și dedesubtul buricului și este foarte evidentă la încordarea musculaturii abdominale. Problema nu este doar una de ordin estetic, ci are efecte complexe, provocând: dureri de spate, o poziție defectuoasă, abdomen proeminent, constipație, balonare și tulburări cronice de tranzit intestinal.
Unele exerciții pot îmbunătății ruptura musculară, dar soluția care rezolvă cu adevărat ruptura musculară este exclusiv intervenția chirurgicală”, explică medicii.
Citește și: Cu ce probleme de sănătate poți rămâne după sarcină și naștere
Citește și: Evaluări medicale obligatorii, la care nu te-ai fi gândit