Ducii de Cambridge au avut o relație de opt ani cu mai multe despărțiri și împăcări, până când William și-a făcut curaj și a cerut-o în căsătorie. Autoarea Katie Nicholl  dezvăluie în cartea ei, intitulată „The Making of a Royal Romance”,  că a ezitat să pună marea întrebare, la insistența bunicii sale, regina Elisabeta  a II-a. Majestatea Sa nu a fost de acord ca William să o ceară în căsătorie pe Kate până când aceasta nu s-a angajat.

„Regina avea îngrijorări grave și credea că Kate trebuia să aibă un loc de muncă și o identitate de sine stătător înainte să fie anunțată logodna ei cu prințul William”, a explicat expertul regal.

La vremea respectivă, se credea că Regina și Kate se întâlneau destul de des în ocazii oficiale, dar monarhul considera că știe „prea puține lucruri despre fetița care îi  vrăjise nepotul”.

Pe regină o deranja că iubita prințului WIlliam nu avea un job stabil

„Ea (regina – n.r.) este unul dintre cei mai muncitori și activi membri ai familiei regale, în ciuda vârstei ei. Astfel, a considerat inacceptabil ca un viitor membru al familiei regale să nu aibă o slujbă cu normă întreagă. A considerat că dacă Kate vrea să devină într-o zi consoarta lui William, atunci trebuie să aibă un loc de muncă bun”, a  mai explicat autoarea, precizând că reginei i se pare că ducesa de Cambridge este o tânără răsfățată.

„Să te plimbi doar dintr-o stațiune de vacanță de cinci stele în alta, nu este o ipostază prea bună, pentru o femeie tânără, care eventual va ajunge regină”, a mai adăugat Nicholl.

Se pare că Regina i-a sugerat lui Kate să se implice în munca de caritate, ceea ce a condus-o să înceapă să lucreze cu Starlight, o caritate pentru copiii bolnavi.

Kate a mai  lucrat pentru scurt timp și la casa de modă Jigsaw , dar a renunțat la job,  ca să lucreze împreună cu familia ei la petrecerile organizate de firma mamei sale,  Party Pieces. După ce a devenit soția prințului William, Middleton s-a implicat activ în toate activitățile familiei regale. Participă la evenimente și se implică în toate organizațiile de caritate, împreună cu William, prințul  Harry și acum și cu Meghan Markle.

Citește și: