La 93 de ani, regina Elisabeta a II-a știe să se bucure de micile plăceri ale vieții. Iar una dintre acestea este, în viziunea sa, câte un pahar din băuturile preferate.

 

În timpul unei vizite de marți, monarhul a dezvăluit că nu bea vin, altele fiind băuturile sale preferate. Nu a detaliat, dar se știe că reginei îi place sa bea primul pahar înainte de prânz. E un cocteil cu gin, o felie de lămâie și multă gheață.

La masa de prânz consumă un gin martini sec. După-amiaza e rezervată ceaiului de plante, alături de care așază o plăcintă sau o prăjitură cu biscuiți și ciocolată.

Ziua și-o termină cu o cină ușoară, urmată de un pahar de șampanie, chiar înainte de a se culca.

Și mama actualei regine era amatoare de băuturi alcoolice

De altfel, membrii monarhiei britanice au știut să se bucure cu toții de băuturile fine. Mama reginei Elisabeta, de exemplu, născută Elizabeth Angela Marguerite Bowes-Lyon, avea și ea tabieturile sale fixe când era vorba de alcool.

Soția regelui George al IV-lea obișnuia să-și facă un amestec de vin de Dubonnet (un vin dulce, aromatizat, servict ca aperitiv) și gin, pe care îl bea înainte de prânz, de obicei în grădina Clarence House.

La masa de prânz se delecta cu vin, uneori și cu câte un porto, iar înainte de cină era vremea pentru un pahar sau două de martini. La ultima masă din zi mâncarea era întovărășită de șampanie roz Veuve Clicquot, un pahar sau două.

Cel mai mult îi plăceau însă vinurile, mai ales soiurile roșii, grele, cu gust plin. Când avea poftă, nu era neobișnuit să bea și câte o sticlă și jumătate.

Vezi și Cel mai amuzant filmuleț cu regina Elisabeta a II-a. E adorabilă. Cum a fost surprinsă într-un supermarket fără personal la casele de marcat

Citește și: