Ducii de Sussex au luat această decizie drastică pentru că vor să stea departe de atenția presei și vor să petreacă mai mult timp în Canada, împreună cu  fiul lor,  Archie. Mai mult, pentru că vor ca viața lor să fie una privată, ei au anunțat că vor fi independenți financiar, pentru a nu mai fi criticați de britanici că trăiesc și își fac vacanțe pe banii lor, deși au dat asigurări că nu au folosit niciodată fonduri publice pentru deplasări private.

 

În acest moment, activitatea membrilor Casei Regale Britanice este finanțată prin intermediul Sovereign Grant, un soi de taxă anuală plătită de guvern monarhiei. Cu acești bani sunt susținute vizitele oficiale ale oficialilor Familiei Regale, reședințele, transportul și alte cheltuieli necesare susținerii actrivității Palatului Buckingham.

Așadar, pentru a deveni independenți din punct de vedere financiar, Meghan și Harry trebuie doar să renunțe la dreptul lor de a fi finanțați prin fondul Sovereign Grant.

Prințul Harry și Meghan Markle au împreună o avere de aproape 20.000.000 de dolari

Înainte să devină ducesă de Sussex, Meghan Markle câștiga bani frumoși. Potrivit Forbes, ea primea 450.000 de dolari pe an pentru filmările de la serialul de succes, „Suits”. În plus, Megahn făcea bani și din site-ul ei The Tig, dar și din contracte de publicitate. În 2018, ea avea o avere estimată la 5 milioane de dolari. Având în vedere că de când s-a mutat la palat, casa regală i-a acoperit toate cheltuielile,  ducesa are ceva bani puși deoparte.

De asemenea, și prințul Harry are o mică avere. După ce a împlinit 30 de ani, el a intrat în posesia moștenirii pe care i-a lăsat-o mama lui, prințesa Diana, estimată de revista Forbes la puțin peste 13 milioane de dolari.  Așadar, cei doi nu vor duce lipsă de bani până își dau seama ce vor să facă, având în vedere că au refuzat să mai primească bani de la casa regală și vor să devină independenți financiar. Ducii nu au dat detalii despre cum se vor întreține pe viitor, precizând doar că își vor face propria organizație caritabilă.

Cu toate acestea, ducii de Sussex și fiul lor, Archie, vor continua să folosească Frogmore Cottage ca reședința lor principală, pentru care probabil vor plăti chirie, în timp ce fondul Sovereign Grant va continua să le suporte cheltuielile pentru vizitele oficiale peste hotare, pe care le vor face la cererea reginei.

Și-au înregistrat numele Sussex Royal

Mai mult, Prinţul Harry al Marii Britanii şi soţia lui, Meghan, au depus o cerere prin care solicită ca numele fundaţiei lor de caritate, Sussex Royal, să devină marcă înregistrată, conform unui document publicat pe site-ul Oficiului britanic pentru Proprietate Intelectuală.

 

Cererea de marcă înregistrată depusă de cei doi acoperă o gamă variată de bunuri şi servicii, inclusiv cărţi, articole vestimentare, campanii educaţionale şi filantropice.

Conform Oficiului britanic pentru Proprietate Intelectuală, solicitarea a fost expediată de fundaţia Sussex Royal în luna iunie şi a fost publicată pe 20 decembrie.Așadar cei doi plănuiau de câteva luni ruptura de familia regală.

Harry şi Meghan, care deţin titlurile de duce şi ducesă de Sussex, au înfiinţat acea fundaţie anul trecut, desprinzându-se astfel de Royal Foundation, o instituţie filantropică veche de câteva decenii, în cadrul căreia au colaborat pentru o perioadă cu prinţul William şi cu soţia acestuia, Kate. Ruperea de aceasta a fost văzută, de asemenea,  ca o delimitare de restul familiei.

Prinţul Harry, în vârstă de 35 de ani, este unul dintre nepoţii reginei Elisabeta a II-a şi ocupă locul al şaselea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii.

 

Citește și: