Medicul Paul Trașcă, unul din medicii care l-au operat de urgență la Spitalul Județean din Craiova pe Florin Busuioc, a explicat pentru Click de ce colegii de la Instituitul de Boli Cardiovasculare ar fi luat în calcul varianta montării unui al doilea stent actorului. Acesta a dezvăluit că vedeta TV avea și alte probleme la inimă.

„Este adevărat că domnul Florin Busuioc mai avea leziuni la un vas de sânge de la inimă, care nu erau însă de operat în acel moment de urgenţă, de infarct acut. Noi am montat stentul acolo unde se impunea, ca să salvăm pacientul. Nu ştiu exact ce startegie au acum colegii de la C.C. Iliescu după evoluţia pacientului”, a explicat medicul Paul Traşcă pentru Click!.

Citește și: Înainte de a se căsători, prințul William și Kate s-au despărțit timp de câteva luni. Acum s-a aflat și de ce, iar motivul e unul stupid

Florin Busuioc a suferit un infarct miocardic

Surse medicale de la Institutul de boli cardiovasculare C.C. Iliescu au dezvăluit, de asemenea, pentur publicația menționată,  că Florin Busuioc face progrese uimitoare, este conştient şi vorbeşte, ba chiar a făcut primii paşi prin salon. „Pacientul evoluează bine şi nu era de operat în acest moment. Echipa de medici a preferat că nu-i dea drumul acasă şi să-l mai ţină sub observaţie, având în vedere perioada delicată prin care a trecut”, au spus acelaşi surse Click!

Actorul Florin Busuioc a suferit un infarct miocardic marţi, 6 noiembrie, în jurul orei 21.30, după un spectacol la Filarmonica din Craiova. Actorul jucase într-o piesă de teatru, iar la finalul spectacolului a spus că nu poate să mai respire. A vrut să meargă afară, să ia o gură de aer, dar nu a reuşit. S-a aşezat pe un scaun şi s-a prăbuşit. Imediat colegii au sunat la 112. Şase apeluri s-au dat, unul după altul.  Medicii de la SMURD au venit la locul incidentului și au reuşit să-l resusciteze.  După ce pacientul a ajuns la Terapie Intensivă la Spitalul Judeţean din Craiova, medicii au stabilit că trebuie de urgenţă operat. Florin Busuioc a fost transferat pe 7 noiembrie cu un elicopter SMURD la  Spitalul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C.C. Iliescu”, din Fundeni. 

Citește și: