Mesajul transmis de Ducele de Cambridge a fost publicat pe contul de Instagram Kensington Royal și a fost însoțit de o fotografie care nu a mai fost făcută publică până acum. În imagine, apar Prințul Philip și fiul Prințului William, Prințul George, citind o carte și stând într-o trăsură alături de străbunicul său. Fotografia a fost realizată de către Kate Middleton în Norfolk în 2015.

În acest mesaj, Prințul William menționează că va fi recunoscător pentru faptul că soția lui, Kate Middleton, a avut ocazia să îl cunoască pe bunicul său, despre care spune că a fost un om extraordinar și a primit-o cu brațele deschise pe Kate în familie, fiind mereu faorte bun cu ea. De asemenea, prințul Philip era foarte atașat și de strănepoții lui, pe care adora să-i scoată la plimbare cu trăsura, spre bucuria micuților.

„Mă simt foarte norocos să am nu doar exemplul lui care m-a îndrumat, dar şi prezenţa lui în viaţa mea de adult – ambele, în vremuri bune şi în cele mai grele zile. Voi fi mereu recunoscător că soţia mea a avut atâţia ani să îl cunoască pe bunicul meu şi pentru bunătatea pe care el i-a arătat-o. Nu voi lua de-a gata amintirile speciale pe care copiii mei le vor avea întotdeauna cu străbunicul lor venind să îi ia cu trăsura şi că au văzut ei înşişi simţul lui contagios de aventură, precum şi simţul umorului!”

Ducele de Cambridge a adăugat că el și Kate Middleton își vor continua munca, așa cum și-ar fi dorit și Prințul Philip. „Bunicul meu a fost un om extraordinar şi parte dintr-o generaţie extraordinară. Catherine şi cu mine vom continua să facem ce el şi-ar fi dorit şi o vom sprijini pe regină în anii următori. Îmi va lipsi bunicul meu, dar ştiu că el ar fi vrut ca noi să continuăm munca.”

Prințul Philip a încetat din viață vineri, 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Anunțul oficial a venit pe contul de Twitter al Familiei Regale Britanice. „Cu profund regret Maiestatea Sa Regina a anunțat decesul iubitului său soț, Alteța Sa Regală Prințul Philip, Duce de Edinburgh.’ Alteța Sa a murit în liniște în această dimineață la Castelul Windsor.”

Prințul Philip, duce de Edinburgh, s-a căsătorit în 1947 cu Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii. Acesta s-a născut pe data de 10 iunie 1921 în Corfu, Grecia. El a făcut parte din familiile regale ale Greciei și Danemarcei. Întâlnirea sa cu Regina Elisabeta a avut loc înainte de cel de-al doilea război mondial, iar căsătoria lor a avut o longevitate uimitoare, de peste 73 de ani. După căsătorie, Prințul Philip a devenit Duce de Edinbugh, Conte de Merioneth și Baron Greenwich. Regina Elisabeta l-a numit Prinț al Regatului Unit în 1957. La vârsta de 90 de ani, în 2011, Regina Elisabeta i-a acordat titlul de Înalt Amiral al Marinei Regale britanice.

Prințul Philip a murit la 99 de ani, pe 9 aprilie, și va fi înmormântat pe 17 aprilie, în cadrul unei ceremonii private la Capela Sfântul Gheorghe, din Windsor, la care vor participa doar 30 de persoane. Trupul lui neînsuflețit nu va fi depus în Londra și nicio procesiune nu va avea loc, așa cum era planificat inițial, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Ceremonia va fi însă televizată și un serviciu memorial se va ține probabil când situația provocată de coronavirus va fi ținută sub control.

Foto: Profimedia

Citește și: