Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip (Philip Mountbatten, fiul prinţului Andrew al Greciei şi Danemarcei), au avut patru copii: Prinţul Charles (născut în 1948), Prinţesa Anne (1950), Prinţul Andrew (1960) şi Prinţul Edward (1964). La rândul lor, aceștia au câte doi copii, așa că regina s-a bucurat să fie de opt ori bunică. Până la moartea ei, regina Angliei și-a cunoscut 12 strănepoți, iar imaginile cu ea și năzdrăvanii George, Charlotte și Louis, copiii lui Kate Middelton și ai Prințului William, sunt de colecție.

De la stânga, la dreapta: George, Louis (în brațele străbunicii), Savannah Phillips, Charlotte, Prințul Phillip, Isla Phillips, ținând-o pe Lena Elizabeth Tindall, și Mia Grace Tindall. FOTO: PROFIMEDIA

Câți copii, nepoți și strănepoți are Regina Elisabeta a II-a

Prințul Charles, fiul cel mare al reginei, are doi copii și cinci nepoți

Prințul Charles, născut la 14 noiembrie 1948, are doi băieți din căsnicia cu Prințesa Diana: pe Prințul William, duce de Cambridge (40 de ani) și pe Prințul Harry (37 de ani), duce de Sussex. Prințul William și Kate Middleton i-au dăruit reginei trei nepoți: Prințul George de Cambridge (9 ani), Prințesa Charlotte de Cambridge (7 ani) și Prințul Louis de Cambridge (4 ani). Prințul Harry și soția sa, Meghan, au doi copii: Archie Harrison Mountbatten-Windsor (3 ani) și Lilibet Diana Mountbatten-Windsor (1 an).

Prințesa Anne, unica fiică a reginei, are doi copii și cinci nepoți

Prințesa Anne a Marii Britanii (72 de ani) este cea de-a șaptea deținătoare a titlului de Prințesă regală și în prezent este a paisprezecea în linia de succesiune a tronului britanic. Prințesa Anne s-a căsătorit cu locotenentul Mark Phillips și au împreună doi copii: Peter Phillips (44 de ani) și Zara Phillips (41 de ani). Peter are doi copii, Savannah Phillips și Isla Phillips, iar sora lui mai mică, trei: Mia Tindall, Lena Tindall, Lucas Tindall.

Prințul Philip și Regina Elisabeta a II-a, alături de cei patru copii. FOTO: PROFIMEDIA

Prințul Andrew, al doilea fiu al reginei, are doi copii și doi nepoți

Prințul Andrew, Duce de York (62 de ani) este al doilea fiu și al treilea copil al reginei Elisabeta a II-a și al Prințului Filip, Duce de Edinburgh. În prezent este al optulea în linia de succesiune a tronului . Din căsătoria eșuată cu Sarah Ferguson, Prințul Andrew are două fete: Prințesa Beatrice de York (34 de ani) și Prințesa Eugenie de York (32 de ani). Acestea au fiecare câte un copil, pe Sienna Mapelli Mozzi, respectiv August Brooksbank.

Prințul Edward, fiul cel mic al reginei, are doi copii și niciun nepot

Prințul Edward, Conte de Wessex (58 de ani) este al patrulea copil al reginei Elisabeta a II-a și al Prințului Phillip. Este pe locul unsprezece în linia de succesiune la tron. Căsătorit cu Sophie Rhys-Jones, Prințul Edward are doi copii, Lady Louise Windsor și James, Viconte Severn și nici un nepot.

Duke of Edinburgh and HM Queen Elizabeth II: Diamond AnniversarySeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Care este succesiunea la tronul britanic, după ce Charles a devenit rege

Succesiunea la tronul britanic este reglementată atât de dreptul comun cât și de statut. Sub legea dreptului comun coroana era moștenită de primul născut de sex masculin al monarhului, urmat de ceilalți fii în ordinea nașterii, apoi de fiice în ordinea nașterii. Astfel, după moartea Reginei Angliei, rege a devenit fiul ei cel mare, Charles. La 73 de ani, acesta este cea mai în vârstă persoană din istoria Marii Britanii, care devine rege. În prezent, succesiunea la tronul britanic arată în felul urmăror:

  1. Charles, Prinț de Wales
  2. Prințul William, Duce de Cambridge
  3. Prințul George de Cambridge
  4. Prințesa Charlotte de Cambridge
  5. Prințul Louis de Cambridge
  6. Prințul Henry ‘Harry’ de Wales
  7. Archie Mountbatten-Windsor
  8. Lilibet Mountbatten-Windsor

Citește și: LIVE TEXT Regina Elisabeta a ll-a a murit la vârsta de 96 de ani. Ce urmează în Anglia în următoarele 10 zile

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a murit. A fost activată „Operațiunea Unicorn”. Planul pe 10 zile în regat

Citește și: Legătura dintre regina Elisabeta a II-a si Regele Mihai

Citește și: Povestea de iubire neștiută dintre regina Elisabeta a II-a și prințul Philip. S-a îndrăgostit de el când avea doar 13 ani