„Teambuilding” este, oficial, filmul românesc cu cel mai mare Box Office: 13.634.045 ron (conform datelor înregistrate în 18.10.2022), depășind pe piața cinematografică autohtonă inclusiv producții internaționale precum Avengers: Infinity war, Joker, Top Gun: Maverick, Fast and Furious și altele, notează protv.ro.

„Teambuilding” a bătut recordul filmului românesc și la intrări în cinematografe, înregistrând: 591.670 de intrări (până la data de 18.10.2022), ceea ce îl face cel mai de succes film românesc al ultimilor 30 de ani. Pe locul doi acum se situează „Miami Bici”, iar pe trei, „5gang: un altfel de Crăciun”, ambele cu Matei Dima în calitate de actor în toate și regizor la Teambuilding & 5gang.

Cât câștigă un actor din România pentru o singură zi de filmare

Invitat la podcastul „Acasă la Măruță”, Matei Dima, creierul acestor filme comerciale atât de apreciate de români, a povestit că investiția în proiect a fost uriașă pentru un film independent, și anume 800.000 de euro. Nu mai puțin de 30 de actori sunt în distribuție, așa că o bună bucată din buget s-a dus către onorariile acestora. Cătălin Măruță l-a și întrebat pe Matei Dima câți bani încasează un actor pe o zi de filmare, în România. Mai exact, în cazul „Teambuilding”.

„Ăia buni, și când zic buni, pentru că, atenție, toți sunt buni, vorbim de nume, de istoric, notorietate, primesc undeva între 1.000-1.500 de euro pe ziua de filmare”, a spus Matei Dima în podcastul Acasă La Măruță.

„Noi am avut în Teambuilding aproape 30 de actori, toți buni. Nu, nu a câștigat nimeni 40.000 de euro, pentru că nu a filmat nimeni atâtea zile, doar eu și Micutzu am filmat, cred că, cel mai mult și noi nu am luat bani. Restul au avut roluri mai mici. Am avut și prieteni printre ei, care au înțeles cumva că eu, și noi, încercăm să facem ceva cu industria asta. Încercăm să o împingem, încercăm să aducem oamenii la cinema, încercăm să avem un loc unde ei să fie plătiți bine mulți ani de acum încolo”, a mai spus Bromania.

Teambuilding este o satiră a vieții din corporație, cu întâmplări amuzante dintr-un treambuilding în care corporatiștii se dezlănțuie, arătându-și în final și partea umană. Din distribuția filmului fac parte: Anca Dinicu, Nicu Banea, Șerban Pavlu, Adrian Nicolae, Micutzu Cosmin Nedelcu, Matei Dima, Roxana Condurache, Cristi Pulhac, Monica Odagiu, Nuami Dinescu, Ionuț Rusu și mulți alții.

Citește și: VIDEO „Șefa” Eva Măruță, reacție incredibilă după ce tatăl ei i-a spus lui Denise Rifai că e superbă. Scena din trafic care a devenit virală

Citește și: VIDEO Cum i-au „trolat” Gina Pistol și Cătălin Măruță pe Andra și pe Smiley. Filmulețul haios și reacțiile celor doi soliști