De-a lungul timpului, Cătălin Scărlătescu a oferit multe sfaturi legate de bucate. Acum însă, celebrul chef bucătar a lansat un adevărat avertisment pentru toți părinții. Este vorba despre un desert foarte plăcut de românii mici și mari, care, din punctul său de vedere, nu aduce nimic bun, dimpotrivă!

Sfatul chef-ului este să uităm complet de clătite, căci despre ele este vorba. Explicația? Se digeră extrem de greu, iar procesul de gătire este unul superficial, care nu ajută nicicum stomacul.

„Nu mai dați clătite la copii, vă rog frumos! E un aluat care nu e copt, nu e fiert, nu e prăjit, nu e de niciun fel. Dacă-l strângi în mână zici că e săpun.

Îl mănânci și îți trebuie cel puțin 5 zile pentru a-l digera. De ce ai avea nevoie de o foaie de clătită să mănânci o dulceață?”, a afirmat chef Cătălin Scărlătescu la Antena 1, în cadrul emisiunii Prețul cel bun.

Cătălin Scărlătescu, despre trauma pe care a trăit-o în bucătărie, în tinerețe, din cauza unei femei. De atunci nu a mai făcut niciodată acest desert!Daniela Gyorfi a scos din alimentație ceva și iată cât cântărește acum! „Cred că am rămas cea mai neoperată din showbiz!”

Preparatele din restaurante de care trebuie să te ferești

În urmă cu ceva timp, Cătălin Scărlătescu explica în ce măsură sunt oamenii păcăliți atunci când mănâncă la restaurantele din București. Pentru a vedea exact ce consumi, poți merge să vezi ambalajele produselor, spune Scărlătescu.

Foarte mulți proprietari nu vând ceea ce au promis în meniu. Tocmai din această cauză, el ne recomandă să ne ferim de alimentele prea rare și greu de procurat.

„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant, cât de fantastic e, nu intra în restaurant, du-te în spate, la gunoi, și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură și vezi chestiile alea de polistiren cu numele la toate fermele din Grecia de pește.

Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie.

Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc,” a spus chef Scărlătescu, în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, realizat de Mihai Morar.

Alimentul pe care Scărlătescu nu l-ar pune la vânzare, dacă ar face rost de el

Mai mult, acesta spune că există localuri din țara noastră care afirmă că vând vita kobe, lucru care nu are cum să fie real, spune el. Acest tip de carne necesită un transport extrem de strict și este foarte rară, la nivel mondial, motiv pentru care, dacă ar face rost de o bucățică de kobe, Scărălătescu spune că nu ar pune-o niciodată la vânzare.

În schimb, acesta ar savura fiecare bucățică singur, ori alături de cei mai apropiați prieteni.

„Eu, la un moment dat, am vrut să fac ceva cu vita kobe și pentru că lucram în Howard Johnson și pentru că în Howard Johnson exista Benihana, am sunat acolo, că na, eram colegi, i-am rugat cu cerul și pământul să îmi facă și mie rost de doi mușchi. Nu să-mi facă rost, să-mi dea, că nu îți dă nimeni. Ca să vezi cum vin mușchii ăia, înnebunești.

E un pachet atât (n.r. un pachet mare), în care stă un mușchi, cu toate certificatele din lume. Deci nu poți să îți dai seama, ăla are transport ca vinul Petrus, nu poți să îl bagi în geantă și să vii aici. Nu, îți trebuie o mașină specială, care să-ți aducă vaca aia la temperatura care trebuie, deci este o întreagă poveste.

Kobele ăla sau wagyu-ul ăla, nu sunt pe toate drumurile. Nimeni nu ne bagă pe noi în seamă ca și piață, e foarte greu să pui mâna pe top marfă.

De ce este top marfă, pentru că este ediție limitată! Eu nu aș vinde o bucată de kobe nici mort, aș mânca-o doar eu. Aia o mănânci de 4 ori maxim în viață, dacă ești extra bogat și stai doar în locații de genul acesta.”,a mai spus bucătarul-vedetă.

Vezi și Câte kilograme a slăbit Cătălin Scărlătescu în America Express. S-a chinuit cu diete, dar acum s-a întâmplat totul natural

Citește și:

Daniela Gyorfi a scos din alimentație ceva și iată cât cântărește acum! „Cred că am rămas cea mai neoperată din showbiz!”

A murit actrița Silvia Năstase, „bunica” dintr-un celebru spot publicitar. Mesajul emoționant al familiei