Bun regăsit, Cătălin. Cu ce gânduri ai început 2017?
Sunt optimist, mereu am fost așa. Trecerea timpului mă bucură, nu sunt un nostalgic care crede că viața era mai frumoasă la 19 ani. Fiecare an e frumos, aduce noi surprize, noi provocări, noi ocazii să faci ceva ce îți place, să vezi locuri extraordinare. În 2017 încep cu acest gând, că am multe de făcut, sunt nerăbdator, lucrez la niște proiecte și abia aștept să le dezvolt.

Cum ai petrecut sărbătorile de Crăciun și de Revelion?
De Crăciun am fost cu toții la munte, și cu copiii, și cu părinții noștri, în gașcă mare. A fost foarte frumos, era zăpadă acolo în decembrie, copiii s-au bucurat. Nu am schiat, dar ne-am dat cu sania, ne-am jucat mult. Am avut mâncare tradiționala românească, cu marele avantaj că nu eram acasă, deci nu noi puneam și strângeam masa! (râde)

Ești o fire superstițioasă? Sau îți faci rezoluții la început de an?
Absolut deloc. Cred că nu ne controlăm norocul și ghinionul, putem doar să muncim mult, să fim corecți, cât mai generoși, credincioși și să sperăm că și șansa e de partea noastră. La trecerea în Anul Nou nu îmi propun lucruri mari, nu fac liste, dar îmi pun dorințe, ca și la ziua de naștere (n.r.: 27 ianuarie): să am mereu o familie sănătoasă.

Cum vei sărbători și ce îți dorești acum, la împlinirea vârstei de 39 de ani?
De obicei, sărbătoresc cu familia și prietenii apropiați, asta îi include, desigur, și pe colegii de la muncă. Dau de băut, cum spuneam în studenție. Organizez totul pe ultima sută de metri, dar iese mereu foarte distractiv. Prietenii vin, râdem mult. Pe vremuri eram numai noi, acum deja mai toți avem copii, sunt două generații. Poate ar trebui să îmi fac și eu ziua la locul de joacă! (râde) Ce să îmi doresc? Nu îmi mai doresc nimic, sunt foarte fericit. Sper doar să fim mereu sănătoși, cum spuneam, să avem putere și chef să muncim și să ne împlinim visurile.

Ești aproape zilnic pe micile ecrane, tu și soția ta sunteți persoane publice. Cum păstrezi echilibrul intimității familiale?
Trăiesc ca un om cu orice altă meserie. Vin la birou dimineața, după ce îl las pe David la grădiniță, plec seara, mă duc să îmi iau fiul de la grădință dacă am timp, mai fac mici cumpărături în drum spre casă. Ajung și, știi cum e, mă topesc când Eva vine spre mine cu brațele întinse și zice „Tata!” În rest, nu mai apuc să fac mare lucru. Mâncăm, ne jucăm, a doua zi o luăm de la capăt. Când suntem acasă, suntem acasă. Când suntem la muncă, suntem la muncă. Singura diferență dintre meseria asta și alta este că la magazin mai intră uneori oamenii în vorbă cu mine, ca și cum ne-am cunoaște, mă salută, îmi mai zic o părere, mă mai întreabă de copii, de soție. E foarte drăguț.

Pentru că am adus vorba despre televiziune, ce te-a învățat profesia în acest domeniu?
E o întrebare foarte grea. Cred că am învățat multe despre oameni, despre ce îi mișcă, ce îi face fericiți, ce îi motivează să facă un efort în plus, dar și ce îi înfurie, ce judecă cel mai aspru. Am învățat că opinia publică nu a absolvit Dreptul, ca să zic așa, că nu dreptatea contează în multe cazuri, ci emoția pe care o stârnești. Ceea ce poate să ți se pară corect sau incorect, dar nici nu contează, e un fapt. Am mai învățat că cei mai săraci oameni sunt adesea și cei mai generoși. De multe ori am văzut, când prezentam povești ale unor oameni cu probleme de sănătate sau fără adăpost, că cei mai mulți donaseră pentru elevi sau pensionari, sume mici de bani. Cei care au puțin, împart puținul lor mai ușor decât alții.
Am mai învățat că nu trebuie să judeci după aparențe. Că nu ai idee cine e în fața ta. Când trebuie să investești încredere în cineva, trebuie să fii ca un polițist, să pui întrebări în stânga și în dreapta, pentru că nu știi niciodată ce vei afla.

Câți ani au trecut de când ai început? Îți mai amintești prima intrare în emisie?
Mi se pare că fac asta de când m-am născut! Am început pe la 20 de ani, eram student încă. Aveam o emisiune muzicală la Europa Nova TV, un post care se prindea doar în București, cred. Au urmat 9 ani la TVR și anul asta fac 10 ani de când sunt la ProTV. La vârsta de 20 de ani ai marele avantaj că nu îți dai seama foarte bine în ce te bagi, ai un entuziasm incredibil, ești în stare să faci orice. Despre prima mea emisiune îmi amintesc că eram nerăbdător, deși emoționat. Voiam să cuceresc lumea!

Ce ar trebui să știe telespectatorii despre sezonul actual ”La Măruță” (Pro Tv)?
Că emisiunea și-a găsit ritmul ei la ora 15:00, de luni până vineri, publicul fidel cred că simte asta. Va fi un sezon captivant, amuzant, cu invitați iubiți și momente plăcute.

Când ești acasă, cum te relaxezi?
Nu știu dacă e relaxare ca la spa, dar mă joc cu copiii. Nu stau pe un sezlong cu o carte în mână, ci alerg, sar în pat, citesc povești. E frumos, pierd noțiunea timpului.

Tu și Andra sunteți în formula completă a familiei sau sunteți deschiși și la surprize?
Sigur că suntem deschiși, dar nu știu cât de mult putem fi luați prin surprindere. (râde)

Ce sfat ţi-ai da privindu-te din afară?
Bucură-te mai mult de viață și muncește mai puțin!

 

Familia Măruță în vacanța de iarnă.

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Nu poți mulțumi pe toată lumea. Cum gestionezi atât laudele, dar și criticile?
Ascult și criticile, mă pun pe gânduri. Uneori asta este un dezavantaj, te poate afecta mult o critică dură nefondată. Dar de obicei e un avantaj să asculți ce ți se spune. Afli lucruri și despre tine, dar și despre cei din jur.

Nu pot trăi fără…

Elementele esențiale ale vieții mele – ”Famila mea, Andra și copiii noștri, David și Eva, vacanțele noastre împreună, dar și munca, pentru că îmi aduce atât de multe satisfacții”.

Credit foto: Pro Tv, arhiva personală.