Pentru cei care încă nu știu despre ce este vorba, ce provocări îmbină acest reality-show?

Este un concurs în care se dorește descoperirea și lansarea unor noi modele și în care pentru prima dată participă fete şi băieţi. Aceştia sunt împărţiţi în echipe mixte și primesc provocările în mod egal. O parte dintre episoade se filmează în România, iar alta peste hotare, în locuri exotice. Și, nu în ultimul rând, ”Supermodels by Cătălin Botezatu” este difuzat de două ori pe săptămână, în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 21:30. 

Care ar fi atributele care nu trebuie să-i lipsească unei femei în zilele noastre?

O femeie trebuie să aibă personalitate, atitudine. De fapt, acest lucru este general valabil pentru că dacă nu ştii să te faci remarcat(ă) purtându-te într-un anume fel, cred că ai pierdut foarte multe „puncte”, din start. O femeie trebuie să emane eleganţă în comportament, feminitate în gesturi, să fie tot timpul „nouă”, atât în familie, cât şi în anturajul ei. Din păcate, noile generaţii de femei şi-au pierdut aceste atribute. Văd tot mai multe fete care se gândesc doar la bani şi care nu îşi doresc altceva decât să prindă un bărbat înstărit. Consider că tinerele femei ar trebui să fie mai determinate, să se gândească la un job şi să îşi construiască un viitor. Nu să nu pună accent doar pe frumuseţea lor care oricum, în timp, dispare.

Dar atributele unui potenţial om de succes?

După părerea mea, un om de succes este un om perseverent, care munceşte continuu, care nu se mulţumeşte cu puţin şi abordează mai multe strategii. Este cel care ştie exact ce are de făcut zi de zi, iar dimineaţa se trezeşte cu gândul să continue ce nu a terminat cu o zi înainte. Un om de succes este cel care munceşte până în ultimul moment al vieţii sale, indiferent de vârstă, şi care niciodată nu va munci doar pentru el, ci şi pentru semenii săi şi societatea în care trăieşte.

Ce apreciaţi mai mult stilul şi eleganţa sau frumuseţea naturală?

Apreciez tot ceea ce aţi enumerat pentru că stilul, eleganţa, frumuseţea naturală alcătuiesc un tot frumos. Frumuseţea naturală la o femeie contează foarte mult şi, revenind la generaţia tânără de femei, putem observa că, dacă le dăm jos tocurile, hainele scumpe, fardurile, genele false, extensiile, multe dintre ele rămân nişte fete care nu transmit mare lucru.

Se spune că fiecare are pe cineva pus deoparte. Cum ar trebui să fie jumătatea lui Cătălin Botezatu?

Toată lumea crede că „jumatatea” mea trebuie să fie una wow, extraordinară. Femeia de lângă mine trebuie să fie specială, în primul rând, din punct de vedere al chimiei, al comunicării dintre noi, şi nu trebuie să aibă un aspect, neapărat, de supermodel. Femeia de lângă mine trebuie să aibă un suflet mare, să mă înţeleagă şi să mă accepte cu bune şi cu rele, să îmi înţeleagă capriciile, atunci când le am, pentru că nu sunt multe. (zâmbeşte) Să îmi accepte micile defecte, care sunt legate de faptul că sunt uşor posesiv şi foarte gelos, dar motivat şi … cam atât.

Cum vă place să vă petreceţi timpul liber?

Stând cu „jumătatea” şi, dacă se poate, să merg pe o insulă, pentru că iubesc Oceanul, iubesc să stau în apă să fac diving (n.r.:scufundări).

Care sunt oamenii care v-au inspirat şi motivat să îndrăzniţi la mai mult?

M-a ajutat foarte mult să ajung aici, poate fără să vrea şi poate fără să ştie, Bianca Brad. Datorită ei am vrut să fac modeling şi apoi, rând pe rând, toate celelalte lucruri. M-a încurajat foarte tare Zina Dumitrescu, în ceea ce făceam, dar sunt mulţi oameni care, cu un sfat, o vorbă, au fost alături de mine. Bunăoară, prima partea a vieţii mele a fost marcată sentimental şi profesional de iubita mea Dana Opsitaru, alături de care am stat 7 ani. Ea m-a motivat să fac lucruri foarte importante, poate şi datorită faptului că era mai în vârstă decât mine cu 10 ani. Am iubit-o foarte tare, a fost una dintre marile mele iubiri. Sunt şi oameni din străinătate, pe care oamenii din România nu îi cunosc, vorbesc aici de Kelly, din Statele Unite, cu care m-am şi logodit. Ea m-a ajutat foarte mult şi m-a făcut să cunosc viaţa dintr-o altă perspectivă. Sunt multe persoane care m-au motivat şi inspirat de-a lungul timpului. Pot spune că sunt bogat din punctul acesta de vedere.

Norocul şi-l face fiecare?

Categoric, destinul şi-l face fiecare, dar am fi ipocriţi dacă am spune că reuşeşti singur. Dacă nu este cineva în spatele tău, dacă nu te ajută cineva, este imposibil să reuşeşti de unul singur.

Există vreun motiv în lumea asta pentru care aţi fi dispus să renunţaţi la tot ce aţi realizat?

Da, dragostea … iubirea!

Aveţi vreun regret?

Nu, nu regret nimic! Am mai spus şi o repet, eu privesc cu demnitate şi mândrie în trecutul meu şi sunt sigur că, dacă aş lua-o de la capăt, aş face aproape aceleaşi lucruri, cu mici excepţii. De exemplu, în dragoste, chiar dacă întotdeauna când o iau de la capăt spun că nu am să mai repet greşelile anterioare, fac exact aceleaşi greşeli…

Dar temere?

Da, întotdeauna am temeri. Cea mai mare teamă o am faţă de Dumnezeu, de Divinitate. Eu am un Dumnezeu al meu, permisiv, în care cred şi nu iau ad litteram ce se scrie într-o carte. Am o mare teamă de a nu da greş, de a nu-mi dezamăgi prietenii, publicul, de a nu mă dezamăgi.

Care este cea mai mare bucurie pe care aţi trăit-o în ultima perioadă?

Bucuria cea mai mare este să stau lângă persoana iubita şi să împart fiecare secundă liberă cu ea. O imensă bucurie este atunci când mă trezesc dimineaţa şi ştiu ca merg „la serviciu”, cu plăcere. De asemenea, sunt fericit atunci când fac un om fericit, când ajut oameni, când realizez acţiuni caritabile. Am tot felul de bucurii, dar în niciun caz de ordin material. Unii oameni cred că dacă conduc o maşină fiţoasă sau mă învârt în anumite cercuri, care uneori sunt , sunt un om fericit. Nu, fericirea, bucuriile mele constau în altceva.

Nu pot trăi fără…

Oameni şi activităţi importante – ”Mama este prima persoană fără de care viaţa mea nu ar fi completă. Ea este pentru mine chintesenţa vieţii. Mama este acea persoană divină care are grijă mereu de tine şi pentru care rămâi copil până la capăt. De asemenea, importante sunt iubita mea, dar şi prietenul meu bun şi asociatul meu, Joshua. Iar activităţi, categoric moda, televiziunea şi implicarea în evenimente caritabile.”