Regina Elisabeta a II-a nu a ascuns niciodată cât de mult îl iubea pe prințul Philip, bărbatul de care s-a îndrăgostit când avea doar 13 ani. În ciuda problemelor dintre ei, dragostea lor a rezistat 73 de ani, iar suverana are acum inima frântă după ce a rămas fără iubirea vieții ei. Omagiul ei pentru prințul Philip a emoționat pe toată lumea.

Elisabeta a II-a a încercat să-și aline suferința după pierderea soțului ei, prințul Philip, purtând la ea bunuri prețioase din viața ei alături de ducele de Edinburgh, inclusiv o fotografie a cuplului de când erau proaspăt căsătoriți, pe care a avut-o la ea în timpul impresionantei ceremonii de înmormântare.

În cursul funeraliilor de sâmbătă, printr-un gest plin de iubire față de cel care i-a fost soț timp de 73 de ani, Rrgina a lăsat pe sicriul Ducelui de Edinburgh un bilet scris de mână, pe care a scris „în memoria iubitului meu”. Ea l-a semnat cu diminutivul “Lilibet”, așa cum i se spunea în copilărie, și cum o alinta și prințul Philip. Mai mult, înduioșător este faptul că Philip a fost ultima persoană care i s-ar mai fi adresat cu acest apelativ. Palatul nu a comentat subiectul, considerându-l ca pe un amănunt care ține de viața privată.

Majestatea Sa a lăsat bilețelul, lângă o coroană de flori albe de primăvară, care a fost aleasă chiar de ea, și a fost așezată lângă sabia și pălăria de Amiral al marinei regale ale ducelui, pe sicriul învelit cu drapelul Greciei. În timpul funeraliilor, Regina și-a plâns soțul stând singură într-o lojă din Capela St. George.

Această imagine a fost considerată una dintre cele mai impresionante din timpul funeraliilor prințului Philip, care a murit pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Respectând regulile impuse de pandemie, Regina și ceilalți membri ai cortegiului au purtat măști și au stat la câțiva metri distanță unii de alții. În capelă, Regina a putut fi văzută cu fața aplecată, astfel încât nu se vedea decât pălăria neagră de pe cap.

Duke of Edinburgh funeralSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 16

Sicriul cu trupul neinsuflețit al prințului Philip a fost coborât sâmbătă în cripta regală din Capela St.George din Windsor, din vestul Londrei. Rămășițele ducelui de Edinburgh vor rămâne acolo până la decesul reginei. Soții astfel reuniți vor avea apoi ca destinație finală Capela Memorială a regelui George al VI-lea, tatăl reginei Elisabeta a II-a.

Prinţul Philip a avut parte de o ceremonie militară, dar nu şi de funeralii naţionale. A fost dorinţa lui. În deplină concordanţă cu restricţiile antipandemie, la slujba din capela Saint George au participat doar 30 de persoane, în frunte cu Suverana. În timpul procesiunii funerare, dar şi pe durata slujbei, prinţii William şi Harry nu au stat unul lângă celălalt, pentru că familia regală a dorit să evite orice fel de tensiune care să umbrească funeraliile.

Regina și prințul Philip au fost căsătoriți 73 de ani. Cel mai longeviv prinț consort din istoria națiunii a murit la 9 aprilie la vârsta de 99 de ani.

Citește și:

Kate Middleton, spectaculoasă la înmormântarea prințului Philip. Ce s-a întâmplat între Harry și William

Regina Elisabeta a II-a, cel mai dureros moment de la funeraliile prințului Philip