Klaus și Carmen Iohannis au sărbătorit Paștele la data de 4 aprilie. Și asta pentru că președintele este luteran, dar anul acesta catolicii și protestanții au sărbătorit Invierea Domnului în aceeași zi. Cuplul prezidențial a mers la slujba de Paște de la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” din Piaţa Mare a Sibiului, unde și-au făcut apariția la ora 9.50. De asemenea, preşedintele a participat sâmbătă seara, împreună cu soția sa, la slujba de Înviere, ținută la aceeași biserică. Dacă în noaptea de Inviere a făcut declarații pentru presă, de data aceasta șeful statului le-a făcut doar cu mâna celor prezenți.

Însă, de departe cea care a atras toate privirile a fost prima doamnă, prin eleganța ei. Ea a purtat o ținută crem, pentru care mulți și-au arătat admirația.

carmen-iohannisSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Prima doamnă pare că nu a ținut deloc cont de bani, având în vedere ținuta costisitoare. Carmen Iohannis a purtat un palton ivory din lână cu cașmir, realizat de un designer român, Andreea Ticu, care are un preț de aproximativ 1.200 de lei, potrivit fanatik.ro.

Prima Doamna Carmen Iohannis a purtat astazi la Sibiu, intr-o zi speciala pentru crestini, design romanesc semnat #andreatincu❤
Foto: Razvan Negru
#sibiu

Posted by Andreea Tincu on Sunday, April 4, 2021

Soția președintelui a accesorizat paltonul cu o pereche de pantofi aceeași culoare și o eșafă roșie. Însă, piesa de rezistență a ținutei a fost, însă, poșeta galben pal, marca Channel. O poșetă din colecția Chanel, similară cu cea purtată Carmen Iohannis are prețul în jurul sumei de 4.000 de dolari. Dar ce-i drept, prima doamnă arată ireproșabil, fiind de o eleganță rară.

Cu toate acestea, în timp ce unii internauți au lăudat-o pe Carmen Iohannis pentru apariția ei, alții au criticat-o spunând că fusta era totuși cam scurtă pentru mersul la biserică.

Președintele României a purtat un palton negru și o eșarfă albastru deschis. Ținuta a fost completată de pantaloni și pantofi bleumarin.

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis credincioșilor care celebrează Paștele să aibă sărbători binecuvântate, cu înțelegere și prosperitate și le-a mulțumit pentru solidaritatea și responsabilitatea din timpul pandemiei. Mesajul „Cristos a Înviat” a fost în limbile română, maghiară și germană.

„Tuturor credincioșilor care sărbătoresc duminică Sfintele Paști, fie că sunt în țară sau în comunitățile diasporei le transmit sărbători binecuvântate, bună înțelegere și prosperitate. În aceste momente avem nevoie mai mult ca oricând de credință și speranța pe care Lumina Învierii ni le insuflă”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele le-a mulțumit românilor pentru responsabilitatea și solidaritatea de care au dat dovadă în perioada pandemiei de COVID-19.

„Traversăm de mai bine de un an o perioadă dificilă provocată de pandemia de COVID-19, dar împreună, având grijă de sănătatea noastră și ocrotindu-i pe cei dragi vom depăși cu bine aceste momente grele. Vă mulțumesc pentru solidaritatea și responsabilitatea de care ați dat dovadă în tot acest timp”, a mai spus Iohannis.

Citește și:

Gabriela Prisăcariu e însărcinată în 4 luni și se confruntă cu problemele specifice sarcinei. Ce le-a povestit fanilor?

Cornelia Rednic a slăbit 30 de kilograme, dar trage un semnal de alarmă, după ce s-a confruntat cu mai multe probleme: ”Ajunsesem la 50 kg, dar nu a fost bine ce am făcut”