Doar pentru titlurile mondiale câştigate în vara trecută, premierul Ciucă i-a acordat un premiu suplimentar de un milion de lei (aproximativ 200.000 e euro). Asta, pe lângă premierile obişnuite de care au parte sportivii pentru performanţele obţinute la competiţiile majore din partea Ministerului Sportului sau ale cluburilor la care sunt legitimaţi.

Întrebat de Click! Cât câștigă și cât a reușit să strângă în conturi, înotătorul-fenomen al României a răspuns cu nonşalanţa specifică vârstei. A recunoscut că habar n-are câţi bani i s-au strâns în conturi, pentru că el e preocupat de performanţă, nu de contabilitate.

„Nu ştiu dacă mă credeţi, dar e adevărat, tatăl meu poate să ateste. Eu nu vreau să ştiu câţi bani fac. Eu nu vreau să ştiu câţi bani câştig pe lună, nu vreau să ştiu ce bonusuri primesc, ce premii câştig din înot, tocmai pentru că nu vreau să mă influenţeze.

Nu ştiu, odată ce voi şti asta poate mi s-ar urca la cap, poate m-ar face să mă schimb în vreun fel. Tocmai de asta aleg să nu ştiu.

O iau pas cu pas şi încerc să nu fug de responsabilitatea asta prea mult, pentru că în curând voi fi nevoit să ştiu şi să-mi văd de viaţa de adult”, a explicat el recent la un eveniment unde erau și ziariști.

10 lucruri inedite pe care nu le știai despre David Popovici. Ritualul unui campion mondial la 17 ani

Palmares de invidiat la 18 ani

David Popovici este dublu campion mondial şi european la 100 m liber şi 200 m liber. De asemenea, deţine recordul mondial la 100 m liber, dar şi multe alte recorduri mondiale de juniori pe diferite distanţe.

Anul acesta, David Popovici are ca obiectiv apărarea titlurilor mondiale la competiţia care va avea loc în vară, la Fukuoka, dar şi cucerirea mai multor medalii la Europenele în bazin scurt, care vor avea loc la Otopeni, la finele anului.

În plus, fiind elev în clasa a XII-a la liceul „Ion Creangă”, el se pregăteşte de zor şi pentru Bacalaureat. Chiar înaintea conferinței de presă unde a fost abordat de către jurnaliști el fusese la meditaţii la română.

Vezi și Cine sunt părinții lui David Popovici. Puțini ca ei sunt atât de dedicați! Ce fac pentru fiul lor

Citește și:

Larisa Drăgulescu, primele declarații despre tatăl copilului pe care îl poartă în pântece. De ce nu vrea să se căsătorească cu iubitul ei

Dana Săvuică, adevărul despre operația suferită la bust: „Au explodat când am intrat la menopauză”