Tânărul în vârstă de 30 de ani a fost condamnat de Tribunalul Bacău pentru omor și consum ilicit de droguri. Decizia instanţei este definitivă.

În urmă cu un an, Tavi a ucis o pensionară din Bacău, în scara blocului. Femeia, în vârstă de 77 de ani, ieşise să ducă gunoiul. A observat că tânărul, nimeni altul decât Tavi, avea un comportament ciudat și l-a întrebat ce caută acolo. În acel moment, acesta s-a năpustit asupra ei, i-a răsucit mâinile la spate şi a lovit-o cu o violenţă ieşită din comun, relatează Adevărul. Apoi, a adormit lângă femeia care era în stare de agonie.

În momentul săvârșirii crimei, Octavian Oprea se afla sub influenţa drogurilor (ecstasy). Chiar atunci, familia sa se pregătea de înmormântarea bunicii sale. La priveghi, rudele au observat că are un comportament agresiv (lovise un cerşetor). Prin urmare, tatăl său a decis să îl ducă acasă și să îl încuie în apartament. Tânărul a fugit însă pe geam și a hoinărit ore întregi pe străzi. Anchetatorilor le-a spus că a procedat astfel pentru că se simțea ”urmărit de demoni”.

La audieri, Tavi Oprea a declarat că nu-și amintește nimic. A recunoscut că în timp foarte scurt – 2 zile – a consumat mai bine de 6 pastile de ecstasy. Își amintește că, în ziua crimei, a intrat într-o scară de bloc pentru a se odihni. Nu știe ce s-a întâmplat apoi, amintindu-și doar că a fost trezit de polițiști, moment în care a și zărit femeia de pe jos.

Avocatul care l-a apărat a invocat faptul că moartea bunicii sale i-a pricinuit multă durere și că tânărul căzuse în patima drogurilor, el venind și dintr-o familie dezorganizată.

În afară de anii de închisoare, Tavi Oprea va trebui să achite familiei victimei și suma de 105.000 de lei, daune morale și materiale.

Vezi și Șocant! O femeie și-a ucis iubitul și l-a gătit, chemând invitați la masă. Ce-i făcuse bărbatul și cum s-a aflat de crimă

Citește și: