Artistul în vârstă de 27 de ani a fost operat la sfârșitul săptămânii trecute. Nu există deocamdată garanții că operația este o reușită și că Salvador Sobral va duce o viață normală de acum înainte.

Salvador Sobral, o prezență foarte discretă, nu a recunoscut decât în septembrie că are probleme de sănătate, deși presa a scris că are inima slăbită chiar de dinainte de Eurovision. S-a scris atunci și că el ar putea muri oricând.

Citește și: Chef Sorin Bontea a dezvăluit cea mai bună rețetă de sarmale pentru masa de Sărbători. Care este ingredientul lui secret

A stat trei luni internat

Artistul și-a petrecut ultimele trei luni internat, așteptând transplantul. De altfel, în septembrie el s-a retras temporar din activitatea muzicală.

Sobral, primul câștigător al Eurovisionului care vine din Portugalia, a vorbit în premieră despre suferința sa în septembrie, în cadrul unui concert susținut în Estoril, țara sa natală, când a anunțat simplu: ”Din păcate, a venit timpul să donez corpul meu științei”. A fost felul lui de a spune că își lasă viața pe mâinile medicilor.

Din 8 septembrie, el a fost ținut în viață grație unei inimi artificiale. Medicii s-au temut că tânărul nu va trăi suficient până ce va fi găsit un organ compatibil. De altfel, în octombrie, când a fost găsită o inimă compatibilă, starea sa de sănătate era considerată prea fragilă pentru a fi operat.

Sobral a devenit erou național după participarea la Eurovision, unde a câștigat cu o piesă scrisă de sora sa, Luisa Sobral.

Vezi și cum s-au descurcat reprezentanții României la Eurovisionul de anul acesta.

Foto: Hepta

Citește și: