Câștigătorul Chefi la cuțite 2019. Au fost sute la degustările pe nevăzute, au intrat 18 în echipe, iar la final doar trei au ajuns în finală.  Mihai Munteanu, alias Munti, din echipa albastră și Maria Burlacu și Andrei Balasz din echipa galbenă au fost cei trei magnifici care s-au luptat pentru marele premiu de 30.000 de euro, în finala sezonul 6. Însă doar cel mai bun a câștigat. Marele câștigător al serii a fost   Mihai Munteanu, alias Munti, din echipa lui chef Bontea.

Cele trei echipe au pregătit câte un starter, un fel principal și desert pentru cei 11 jurați, printre care s-au numărat și Nicolae Tand, Orlando Zaharia și Antonio Passarelli, însă cel care i-a convins cu prepratele sale a fost  Mihai Munteanu, alias Munti.

 

Câștigătorul Chefi la cuțite 2019 este Mihai Munteanu

 

Mihai Munteanu, alias Munti, din echipa lui Chef Sorin Bontea și a fost favorit la marele trofeu Chefi la Cuțite. Acesta este bucătar profesionist și are 32 de ani. Munti a mărturisit că a ajuns în bucătărie din… greșeală. Nu credea vreodată că se va îndrăgosti iremediabil de această meserie, iar acum nu-și vede viața fără să gătească. În urmă cu câțiva ani, Mihai Munteanu a ajuns în Anglia și s-a angajat într-un restaurant ca spălător de vase, însă încurajat de unul dintre bucătarii de acolo a început să gătească. „A fost ciudat, pentru că spălasem trei oale toată viața mea. Dar m-am descurcat, iar unul dintre bucătarii de acolo mi-a oferit o șansă”, povestește Mihai.

 

„Mă pot numi un chef foarte fericit. Am avut cei mai buni concurenți de până acum. Eu am fost îndreptățit să am cele mai mari emoții, pentru că pentru prima dată în aceste șase sezoane, am ajuns cu doi concurenți”, a declarat Scărlătescu emoționat, la finalul concursului. Deși a avut doi concurenți în finală, Scărlătescu a pierdut în fața lui Bontea.

Originar din Beclean, Andrei Balasz din echipa lui Chef Scărlătescu a fost unul dintre favoriții câștigării trofeului „Chefi la Cuțite”. Andrei e stabilit în Londra și a lucrat  chiar și la restaurante cu stele Michelin. S-a decis să-și măsoare nivelul, supunând preparatele sale la criticile sau aprecierile papilelor gustative a trei chefi români.De-a lungul concursului a reușit să-i impresioneze pe chefi cu preparatele sale, iar în dueluri a luat cele mai mari note.

Maria Burlacu are 37 de ani și lucrează ca bucătar în București. Ea a mărturisit că s-a înscris în emisiune cu o mare dorință. Vrea să fie prima femeie care câștigă acest concurs.  „Bucătăria m-a ales pe mine, nu eu pe ea. Mi-a fost greu să răzbesc într-o lume a bărbaților”, a declarat Maria, însă nu a reușit.

 

Chef Florin Dumitrescu nu a avut niciun concurent în finala Chefi la cuțite 2019

Pentru prima dată în formatul acestei emisiuni, chef Florin Dumitrescu a rămas fără nicio șansă la marele premiu, după ce toți concurenții din echipa sa au fost eliminați în semifinale. Astfel, în marea finală s-au luptat Maria Burlacu și Andrei Balasz din echipa lui Chef Cătălin Scărlătescu și Mihai Munteanu, alias Munti, din echipa lui Chef Sorin Bontea.

 

Deși Silviu Nedelea (38 de ani) era dat favorit să câștige showul de bucătari de la Antena 1, acesta a fost eliminat. El este bucătar de meserie şi a gătit pentru personalităţi precum George W. Bush, Angela Merkel şi Regele Mihai.

Chefi la cuțite, ajunsă la al șaselea sezon,  a devenit cel mai iubit show culinar după ce a întregistrat recorduri de audiență pe toate targeturile în zonele rurale și urbane ale țării. De exemplu, semifinala emisiunii a fost urmărită de peste 2.510.000 telespectatori, iar minutul de maximă audiență s-a înregistrat la ora 21:10.

Citește și: