”Stela Popescu și Alexandru Arșinel. O pereche fãrã pereche”, cartea eveniment semnatã de Aurel Storin, a fost lansată pe 23 mai la Salonul de Carte Bookfest 2015. Alături de cei doi mari actori la eveniment au prezenți alți artiști ai Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” și personalități din domeniul cultural.
Cuplul de aur Stela şi Arşinel s-a format în 1978, când cei doi s-au întâlnit pentru prima dată în spectacolul “Nevestele vesele din Boema”, de Mihai Maximilian.

“Aceasta este o carte despre doi mari actori români. Ei au jucat împreună și, tot împreună, au dobândit o glorie fără egal. Începând cu teatrul și cu filmul, cu televiziunea și cu radioul, continuând cu gloria trecerii pe scena grădinii sau cu aceea a rămânerii pe scena sălii Savoy a Teatrului de Revistă . Sigur cã nu a creat aceste două vedete. Ele sunt și ar fi fost oricum!” (Aurel Storin)

Credit foto: Teatrul de Revistă Constantin Tănase

”Stela Popescu câștigă. Ea și-a câștigat, în primul rând, dreptul de a fi o actriță de succes. În acest domeniu inefabil, în care „toate trec, iubire sau noroc“, acest drept nu se înscrie chiar printre drepturile omului; vreau sã spun că nu e la îndemâna oricui, adică nu e de tot omul, ca mine sau ca dumneavoastră. Impresarii o caută, afișele o , secretarele îi deschid ușile, cu zâmbetul pe față, iar publicul o aplaudă, uneori, frenetic. Ea și-a construit cariera prin efortul de a face fațã talentului său, prin inteligența de a fi la timp, exact acolo unde trebuie să fie…”
(Aurel Storin)

”Pentru mine, Arșinel este . Îl privesc, uneori, cum acoperă și timpul, și spațiul, și sufletul spectatorului și îi admir dorința sinceră, netrucată, de a fi peste tot. El crede în publicul lui, și în familia lui, și în meseria lui iar, în limita timpului disponibil, își aduce aminte și de prieteni. Desigur că la mijloc e un efort greu de descris. Puțini rezistă, în zilele noastre, la oboseala de a fi vedetă. Arșinel rezistă. Actor național de teatru și de revistă, manager iscusit, spiritual ca un cuplet și, uneori, trist ca o lacrimă. Arșinel caută și lansează tinere vedete, cu bucurie și generozitate.”
(Aurel Storin)

Credit foto: Teatrul de Revistă Constantin Tănase