Carmen Tănase a interpretat în urmă cu 15 ani unul dintre rolurile care au consacrat-o foarte mult pe actrița, care, și astăzi mai este identificată pe stradă sub numele de „Flacăra”.

Invitată într-un podcast recent, îndrăgita artistă a vorbit despre „chinul” prin care a trecut în momentul în care a trebuit să intre în pielea acestui personaj. Mai mult, nici până în ziua de astăzi, Carmen Tănase nu s-a uitat la „Inimă de țigan”, una dintre cele mai apreciate telenovele românești.

„Pentru mine a fost complicat și contează foarte mult Flacăra, deși poate voi nu credeți că a fost complicat, contează, pentru că, pentru mine, a fost terapie acest personaj. Cred că pentru oricine ar fi fost.
Am intrat foarte greu în acest personaj, eu nu mă uit nici acum la „Inimă de țigan”, pentru că mi-e rușine, eram de-o prostie fără margini.

Nu știam nimic, știam doar cum să vorbesc. Nu știam să privesc ca Flacăra, să gândesc ca ea, nu știam nimic. Eu nu mă uit, dacă s-ar putea săpa o groapă să intru în ea, să nu mă mai văd, să dispară alea 80 de episoade.

A trecut un an până am început să înțeleg personajul. Flacăra a fost prietena mea cea mai bună și cred că este, în continuare. M-a ajutat să fac lucruri pe care în mod normal nu le-ai face, pentru că ai educație, cu ea am făcut ce am vrut, am avut libertatea să fac orice.

Au trecut 15 ani de atunci, iar eu nu am nicio problemă să intru în orice cartier din București.”, a declarat Carmen Tănase, în cadrul podcastului realizat de Codin Maticiuc.

”Pentru mulți eu am rămas Flăcărica. Nici nu știu cum mă cheamă cu adevărat”

Mai mult, Carmen Tănase spune că, deși au trecut atât de mulți ani de când a interpretat acel personaj, oamenii încă o identifică pe stradă cu Flăcărica, și nu după numele său real.

„Pentru mulți eu am rămas Flăcărica. Nici nu știu cum mă cheamă cu adevărat.

Atunci nu-mi plăcea, eram foarte critică, cum sunt și acum. După ce trec niște ani, nu mai țin cont că sunt eu acolo și începe să-mi placă, pentru că mă văd ca pe o actriță.

Sunt momente în care mă uit la filmulețe cu mine și leșin de râs, atunci îmi venea să mă strâng de gât singură. Contează faptul că oamenii râd când mă văd pe stradă.

Oamenii îl știu pe Amza Pellea Nea Marin. Asta nu l-a știrbit cu nimic. E o situație asemănătoare.”, a continuat actrița.

Care este actorul preferat al lui Carmen Tănase

„Actorul meu preferat din toate timpurile este Anthony Quinn și filmul meu preferat este Zorba, dar și toate filmele în care a jucat el. Nu este doar actorul meu preferat, ci și bărbatul meu preferat. Planeta asta a avut un singur bărbat, Anthony Quinn, și a murit. După el sunt niște pauze, niște locuri neocupate, după care vine Al Pacino, e foarte deștept și are hazul lui.”, a mai spus Carmen Tănase.

Vezi și De ce nu și-a refăcut Carmen Tănase viața după ce a rămas văduvă, acum 20 de ani și care este regretul vieții ei: ”Nu am mai avut timp. Regret enorm…”

Citește și:

Amalia Năstase, apel disperat către OPC: „Ce băgați în mâncare? Ne umflați cu antibiotice!”

Anda Călugăreanu ar fi împlinit 76 de ani. Ioana Tufaru, amintiri emoționante despre celebra ei mamă: „Am fost lumina ochilor ei și știu că m-a dorit enorm”