După ce au curs râuri de cerneală, Carmen Șerban a luat poziție, postând pe pagina sa de Facebook un mesaj video prin care răspunde acuzațiilor aduse.

”Am filmat într-o bibliotecă frumoasă şi faimoasă din Bucureşti. Am avut autorizaţie, am autorizaţia pentru aceste filmări. Eu nu fac nimic ilegal, clar.

Filmările au fost făcute în cadrul bibliotecii unei universităţi din Bucureşti, însă, în perioada de vacanţă, la începutul lunii august. Au durat 5 ore, nu cred că am împiedicat cu nimic desfăşurarea procesului de învăţământ”, afiră Carmen Șerban.

Cât despre genul muzical din care face parte melodia ”Dacă te încurc”, acesta nu este din sfera manelelor, dă asigurări cântăreața. ”Genul muzical al piesei este de club, este cu totul şi cu totul altceva decât am făcut eu până acum. Este o provocare şi pentru mine. E un nou business, cum ar veni – o creaţie muzicală realizată împreună cu DJ Milionor de la Timişoara şi cu un studio de înregistrări din Timişoara care face creaţii muzicale de gen rock, club, house”, explică ea.

”E o poveste frumoasă, decentă, oamenii sunt îmbrăcați frumos, decent”

”Doar cei care nu au gram de cultură muzicală pot spune despre această piesă că este manea. Este muzică uşoară, este club house – nimic altceva!”, a adăugat ea.

Mai mult, artista susține că nu se simte deloc vinovată, pentru că nu a făcut nimic rău. ”Nu îmi este teamă de nimic, nu mă simt cu nimic vinovată, pentru că nu am făcut nimic rău, nimic ilegal.

Povestea piesei, scenariul reprezintă povestea unei studente care este îndrăgostită şi care merge la bibliotecă să citească şi, printre altele, vede un băiat frumos şi vrea să flirteze cu el. Însă, băiatul este foarte preocupat să citească o carte şi nu o bagă în seamă.

E o poveste frumoasă, decentă, oamenii sunt îmbrăcaţi frumos, decent. Melodia este înregistrată la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România ca gen de muzică uşoară. Totul e frumos şi bine”, mai spune Carmen Șerban.

”Nu am dat bani, nu am plătit nicio taxă”

Acesta susține că nu a plătit niciun ban, așa cum e acuzată: ”Am făcut o cerere, s-a aprobat. Recunosc, nu am dat bani, nu am plătit nici taxă oficială, nici neoficială. Oamenii au fost foarte deschişi şi foarte drăguţi şi amabili”, mai spune cântăreața.

Ea dă asigurări că în timpul filmărilor nu au intrat studenţi în bibliotecă, deşi nu le era interzis să facă asta. În plus, spune ea, nu a răsfoit cărți rare, inaccesibile studenților.

”Niciun student nu a trecut pe acolo în acea zi. Era vacanţă şi oricum nu era nimic pe uşă care să interzică intrarea. În plus, nu am pus mâna pe nicio carte care era sub cheie. Toate erau la vedere.

Aşa că oameni buni, relaxaţi-vă! Ascultaţi muzica, iubiţi, fiţi mai buni de Crăciun, de Revelion, de Anul Nou! Iubiţi, iertaţi, că în asta constă, de fapt, esenţa vieţii. Venin şi ură şi ranchiună şi frustrare poate să arunce oricine, însă nu ne ajută”, a mai spus ea.

Și eu am studii superioare absolvite. Am cumpărat și citit cel puțin 100 de cărți în 5 ani”

Într-un alt mesaj carmen Șerban afirmă că a ”cumpărat și citit cel puțin 100 de cărți în ultimii 5 ani”.

”De ce să nu am voie să filmez acolo? Sunt un cetăţean ca oricare altul. Şi eu am studii superioare absolvite”, se plânge cântăreața, amintind că a făcut un master în comunicare mediatică şi publicitate.

Carmen Șerban mai spune că, de-a lungul timpului, a filmat în ”locații deosebite”, așa cum sunt Trenul Regal, Palatul Mogoşoaia şi avionul prezidenţial.

Așa cum era de așteptat, acest scandal i-a făcut bine artistei. Melodia lansată în 8 decembrie a ajuns deja la aproape 190.000 de vizualizări pe YouTube.

Întreg scandalul a pornit după ce un medic, Vasi Rădulescu, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj pe care l-a primit de la un student. Acesta îi atrăgea atenţia asupra unui videoclip filmat de cântăreaţa Carmen Şerban în biblioteca instituţiei.

„UMF Carol Davila, acea instituţie de prestigiu care produce medici, a permis filmarea unui videoclip al unei manele chiar în incinta facultăţii. În acea bibliotecă am tocit mii de pagini, ca un intelectual tâmpit ce sunt. Am primit acest mesaj de la un student la medicină: <

Aici s-a ajuns, la o asemenea prostituţie pentru câteva mii de euro, probabil, într-una din cele mai importante instituţii academice din ţară>>”, a scris medicul Rădulescu pe Facebook.

„Eu, ca student, sunt profund dezamăgit. Îmi va fi greu să mai intru la fel în bibliotecă. Nu mai spun că, la unele cărţi <> atât de tandru de doamna manelistă, noi nici nu avem acces. Sunt prea vechi şi valoroase, iar noi suntem doar studenţi, nu manelişti”, scrie studentul în mesajul către medic.

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) a transmis, marţi, un comunicat de presă, exprimându-şi „dezaprobarea” faţă de asocierea videoclipului cu UMF „Carol Davila” și cerând retragerea videoclipului din media.

Foto: Facebook

Citește și: