Preşedintele României, Klaus Iohannis, se află, în perioada 28-30 iunie 2022, la reuniunea şefilor de stat şi de guvern ai Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) de la Madrid. La Summit-ul NATO de la Madrid șefii celor 30 de state membre au venit însoțiți și de partenerii lor, iar dineul de la Palatul Regal, din 28 iunie, s-a desfășurat sub semnul eleganței și al protocolului pe care un astfel de eveniment îl cere.

Carmen Iohannis, ținută neobișnuită pentru dineul de la Summit-ul NATO

Carmen Iohannis (61 de ani), prima doamnă a României, a ales o ținută mult prea electrizantă pentru acel eveniment. Este vorba despre o rochie fucsia, din material satinat, care lucea foarte tare și „semnala” de la o poștă. Rochia a avut mânecuțe din voal alb, pe care erau brodate câteva detalii cu pietricele strălucitoare. Ca accesorii, prima doamnă a României a ales sandale albe, un cluch alb și bijuterii fine. Din nou, lungimea ținutei este contestată, Carmen Iohannis având o predilecție pentru rochiile care lasă genunchii la vedere.

carmen-iohannis-regele-felipe-klaus-iohannis-regina-letizia-original_summit_nato_madrid_28_iunie_2022_85-2SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Cum s-au îmbrăcat Jill Biden, Brigitte Macron și Regina Letizia

Regina Letizia (49 de ani), gazda evenimentului, a fost ca scoasă dintr-o cutie de porțelan. A purtat o rochie midi, neagră, amplă în partea de jos, simplă în partea de sus. Talia perfectă a fost marcată cu o curea subțire, iar sandalele, extrem de feminine, au completat perfect ținuta. Soțul ei, Regele Felipe al Spaniei, a fost parcă frate geamăn cu Klaus Iohannis, din punct de vedere vestimentar: costume negre, cămăși albe, cravate albastre.

Jill Biden (71 de ani), prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, a mers la sigur cu acest costum alb, cu pantaloni și sacou. Materialul și croiul, impecabile, iar mărgelele de lungimi diferite și sandalele cu detalii strălucitoare ayu adus un plus de feminitate ținutei de inspirație masculină.

Brigitte Macron (69 de ani), prima doamnă a Franței, și-a acoperit decolteul, brațele, dar și genunchii, optând pentru o rochie verde-albăstrui, cu manșete late și guler fronsat. Soția lui Emmanuel Macron a ales clutch negru și pantofi negri.