Rochii cu mânecă scurtă, a căror lungime s-a oprit sub genunchi, urmând linia corpului, până în dreptul taliei, sfârșind într-un A discret, pantofi cu toc mediu și câteva aceesorii delicate. Aceasta a fost alegerea vestimentară a celor două prime doamne – cea României, Carmen Ionannis, și cea a Statelor Unite – Jill Biden.

Ce rochie a purtat Carmen Iohannis. Care a fost alegerea lui Jill Biden

Și dacă modelul a fost asemănător, materialul și imprimeul a diferit foarte mult.

Dacă Jill Biden a optat pentru o rochie dintr-un material mai plin, de un bleumarin închis, cu un imprimeu format din margarete albe cu mijloc galben, a căror densitate scade pe lungime, Carmen Iohannis a ales o rochie din triplu voal, dublată, roșie cu un imprimeu floral ușor abstract albastru.

De menționat este că imprimeul rochiei purtate de Carmen Iohannis seamănă izbitor de mult cu cel al unei rochii emblematice purtată de regina Mathilde a Belgiei, în timpul unei vizite oficiale în Olanda, în 2015.

Prima doamnă a României purtat o pereche de pantofi roz pudră, iar pantofii primei doamne a Statelor Unite au fost în aceeași nuanță de bleumarin ca ce a rochiei.

profimedia-0689352026SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Întâlnire cu refugiatele din Ucraina aflate la București

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii şi Carmen Iohannis au discutat la Şcoala Gimnazială Uruguay, din Sectorul 1 al Capitalei, cu mame şi profesoare refugiate din Ucraina.

Potrivit Agerpres, femeile din Ucraina le-au povestit lui Jill Biden și lui Carmen Iohannnis greutăţile prin care au trecut de la începutul războiului declanșat de Rusia, până la venirea lor în România, dar şi despre ajutorul primit din partea poporului român.

„Cred că voi sunteţi cele uimitoare. Nu-i aşa? V-am spus acest lucru la prânz, cât de uimitoare sunteţi!”, le-a spus Jill Biden mamelor din Ucraina.

Ce au în comun cele două prime doamne

Ca și Carmen Iohannis (61 de ani), Jill Biden (70 de ani) este profesoară de limbă engleză. De asemenea, exact ca doamna Iohnnis, Jill Biden a refuzat să renunțe la catedră după ce soțul său, John Biden a câștigat alegerile pentru funcția de președinte al Statelor Unite.

Ea este este profesoară de engleză la Northern Virginia Community College din 2009, în același an în care soțul ei a depus jurământul în funcția de vicepreședinte al Statelor Unite.

La același colegiu predă și în prezent, timp de două zile pe săptămână.