România a intrat într-un parteneriat strategic cu Japonia, iar marți, la Tokio, președintele Klaus Iohannis semnează declarația comună care va parafa această colaborare, anunță News.ro. Tot marți, preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa au fost primiţi la Palatul Imperial din Tokyo, de Împăratul Japoniei, Naruhito, şi Împărăteasa Japoniei, Masako.

Administrația prezidențială a publicat pe Facebook imagini cu soții Iohannis la vizita oficială de la Palat, așa că ținuta aleasă de Carmen Iohannis pentru acest eveniment a intrat în centrul atenției. Rochia, de un roz pudrat, acoperă genunchii, este plisată în partea de jos, iar talia este marcată de un cordon galben, care captează instant privirea. Accesorille alese de Carmen Iohannis sunt o pereche de pantofi asortați cu rochia, o geantă plic cu imprimeu galben și mărgele la baza gâtului. Oja roșie pare mult prea stridentă pentru acest eveniment oficial și aduce o culoare în plus în ținuta deja destul de „vie”.

Ca o nefericită coincidență, cordonul de la rochia lui Carmen Iohannis se asorta perfect cu ținuta Împărătesei, care a ales un costum galben, cu guler și manșete brodate, colier și cercei fini, din perle și pantofi nude, cu toc mic.

klaus-iohannis-si-carmen-iohannis-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Carmen Iohannis nu are pretenții ciudate legate de vestimentație

De-a lungul timpului, Carmen Iohannis a fost ba lăudată, ba criticată pentru aparițiile ei publice. Rochiile viu colorate, de multe ori cu imprimeu floral și cu lungime deasupra genunchiului nu au fost mereu pe placul „Poliției Modei” de pe Internet.

Elis Lăslean, creatoarea de modă care o îmbracă de regulă pe Carmen Iohannis, spune că aceasta nu are pretenții ciudate legate de vestimentație și că se sfătuiesc mereu atunci când merge undeva. „Discutăm mereu când trebuie să meargă undeva. Îmi spune cam care sunt așteptările. La fel atunci când a venit Papa, președintele Macron, ori când a mers în SUA. Are peste 40 de ținute purtate în întâlnirile publice, pe care noi le-am făcut”, a povestit Eli Lăslean într-un interviu pentru ego.ro.

Citește și: Ce face Eli Lăslean, designerul Primei noastre Doamne, cu rochiile pe care le poartă Carmen Iohannis la evenimente. Cum a reușit să facă un milion de euro din modă: “Am pornit cu 300 de dolari împrumutați”

Citește și: Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la întâlnirea din SUA cu Joe și Jill Biden. Cele două profe de engleză au făcut alegeri total opuse