Carmen a și fost operată, iar la 48 de ore de la intervenție a publicat imagini cu picioarele sale.

Vedeta a explicat și cum se simte și care sunt pașii pe care îi va urma de acum înainte. În plus, ea a oferit mai multe sfaturi în alimentație și nu numai, pentru cei care suferă de varice.

Carmen Brumă a decis să apeleze la o procedură mini-invazivă, scleroterapia, pentru a rezolva problema varicelor, care îi dă bătăi de cap de ani buni.

Vedeta TV a publicat imagini cu piciorul său după această intervenție, în care a explicat că a ținut pansamentul timp de 48 de ore, iar acum va purta ciorapi de compresie timp de patru săptămâni. Nu a alergat, însă, pentru că nu a putut, dar a mers mult.

”Mi-am scos pansamentul după 48 de ore. Se observă îmbunătățiri. Nu mă doare și nu m-a durut sau usturat nimic. Singurul discomfort e ciorapul de compresie care trebuie purtat patru săptămâni (zi și noapte dacă poți).

Ieri am făcut 10.000 de pași, astăzi la fel, nu am putut să alerg pentru că mă țineau bandajele”, a povestit Carmen Brumă, pe pagina sa de Instagram.

Ce face Carmen Brumă pentru a ține sub control varicele

Carmen Brumă a oferit și câteva sfaturi prețioase pentru persoanele care suferă de varice. Vedeta a vorbit din propria sa experiență, după ce a observat pe pielea ei ce ajută cu adevărat. Potrivit ei, e important să mănânci fibre, să iei vitaminele a și e și să te hidratezi corespunzător. În plus, Carmen nu fumează, evită excesul de zahăr și expunerea excesivă la soare. 

”Trebuie să ai grijă să mănânci lucruri care să stimuleze circulația și să nu faci lucruri care să afecteze, cum ar fi fumatul. Trebuie să mănânci fibre, trebuie să te hidratezi, pentru a evita constipația, pentru că varicele și constipația nu fac casă bună deloc.

Ai nevoie de fibre și solubile și insolubile și de apă, că degeaba mănânci fibre, dacă nu te hidratezi corespunzător. Poți să faci chiar mai rău.

Bioflavonoide, pigmenții din fructe și legume, ele au capacitatea de a proteja pereții vaselor de sânge și chiar îi întăresc. Vitaminca C, e o vitamină care stimulează circulația și ajută producția de colagen. Avem nevoie și de vitamina E.

Nu faci lucruri care să diminueze producția de colagen, excesul de zahăr, expunerea la soare excesivă și fumatul”, a explicat Carmen Brumă. 

Însă lucrul care a ajutat-o cel mai mult pe Carmen să țină varicele sub control a fost mișcarea, susține ea. Iubita lui Mircea Badea a subliniat, cu toate acestea, că nu e bine să te forțezi și să faci ridicări de greutăți mari. 

”Cel mai bun lucru pe care îl poți face e să te miști. Venelor le place mișcarea, dacă te miști, se comportă frumos. Asta m-a ajutat să le țin sub control.

Evitați mersul la sală, însă, și ridicatul greutăților mari”, a concluzionat Carmen Brumă.

Carmen Brumă, operată în 2018 din cauza varicelor

Carmen Brumă ar fi început să se confrunte cu problema varicelor după ce a născut. Din fericire, datorită faptului că face sport, ea a putut ține totul sub control.

Totuși, în 2018 a decis că trebuie să se opereze. Carmen a făcut atunci o interveție cu laser, iar apoi a trebuit să poarte ciorapi de compresie și să urmeze un tratament autocoagulant. Din păcate, însă, problema ei a recidivat, așa că a fost nevoie de încă o operație, suportată în urmă cu câteva zile, dipă cum mărturisește ea pe contul de Instagram: ”Asa cum v-am povestit in stories, astazi am facut o interventie care se numeste scleroterapie pentru eliminarea unor varice ( care au fost operate cu laser endovenos acum 3 ani dar care, din pacate, au recidivat)”.

Ce este scleroterapia

Scleroterapia este o procedură medicală minim-invazivă, care ajută la eliminarea venelor superficial vizibile, așa numitele ”vene în păiajen” și vele reticulare. Ea se face de către un medic chirurg vascular în cabinet și nu necesită spitalizare sau anetezie.

Practic, o substanță sclerozantă este injectată direct în venă. Ea irită peretele intern al venei, care declanșează o reactie inflamatorie și închide vene. În timp, vena respectivă se va scleroza și reabsorbi, scrie Click!.

Vezi și Motivul pentru care Carmen Brumă s-a mutat doi ani la Moscova, unde s-a îngrășat 30 de kilograme. De ce s-a refugiat în mâncare

Citește și:

De ce nu mai colaborează Virgil Ianțu cu Ștefan Bănică Jr.: ”Era nenatural. Nu ne-am vorbit câteva luni”

Vă mai aduceți aminte de simpatica Lucy din serialul „Al șaptelea cer”? Cum arată acum la 41 de ani Beverley Mitchell