Santana, alături de trupa sa, interpretase câteva melodii, când, la a cincea piesă, numită „Joy”, chitaristul părea că a simțit că ceva este în neregulă cu corpul său, așa că s-a așezat pe scenă.

Apoi s-a prăbușit cu totul, pe spate, sub privirile șocate ale fanilor, care au început să țipe, scrie TMZ.com, care publică și un video cu ceea ce ar fi putut fi o tragedie.

Resuscitat chiar pe scenă

Câteva zeci de persoane din anturajul său au năvălit pe scenă și organizatorii au adus o cortină neagră, pentru a bloca accesul vizual. Unii fani au povestit, ulterior, că în acele momente dramatice au reușit să observe că artistul a fost, chiar, resuscitat la fața locului.

Când chitaristul și-a revenit și a dat semne că este conștient, a fost scos de pe scenă pentru a fi dus la spital, în aplauzele publicului.

Un reprezentant al artistului a declarat sursei citate că Santana a leșinat, cauzele fiind epuizarea și deshidratarea.

Artistul a fost dus la un spital din zonă, pentru a fi eveluat, stabilizat și ținut sub observație. Momentele dramatice au fost surprinse în diverse clipuri, însă nu s-a putut observa, în detaliu, ce s-a întâmplat ulterior, pe scenă, din cauza cortinei negre.

Artistul are 75 de ani

Tensiunea unui show live, temperatura ridicată și vârsta chitaristului au contribuit, cu siguranță, la episodul dramatic.

Carlos Augusto Santana Alves va împlini 75 de ani, peste câteva zile, în 20 iulie. El a devenit celebru, alături de trupa care îi poartă numele, la finalul anilor 60, printr-un sunet și stil original.

Artistul a câștigat două premii Grammy, în 1988 și în 2003, și a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame, din 1997.

Vezi și Chitaristul trupei Aerosmith, spitalizat de urgență. S-a prăbușit la ieșirea de pe scenă

Citește și:

Fata lui Gică Popescu, o bombă pe plajă! Cum arată, unde trăiește și cu ce se ocupă fiica fotbalistului

De ce nu vrea să se căsătorească Cristina Cioran: “Eu nu… de multe ori m-a cerut, peste 15”