Mioarei Roman i-au fost descoperite noi probleme de sănătate, așa că și de sărbători va fi tot pe mâna medicilor.

Fosta soție a lui Petre Roman este internată în spital, de zilele trecute, după ce medicii au suspectat-o de insuficiență cardiacă. Aceasta a fost supusă și unui test tomograf, care nu a ieșit prea bine, după cum a dezvăluit fiica sa.

Femeia este supusă mai multor investigații medicale, după ce a ajuns la spital cu picioarele umflate. Amintim că Mioara Roman suferă de Parkinson și a avut tot felul de probleme de sănătate în ultima vreme.

«Mama e în spital! M-am speriat, i s-au umflat picioarele. Doctorii au suspectat-o de insuficiență cardiacă.

Anul acesta facem sărbătorile fără mama. Am internat-o la un spital privat. Nu i-au pus încă diagnosticul. Miercuri (15 decembrie) o să se hotărască ce fac cu ea. I-au găsit ceva suspect la tomograf!», a declarat Oana Roman pentru Click!.

Anul acesta a fost operată de două ori

În ianuarie anul acesta Mioara Roman a ajuns pe mâna medicilor după o complicație la colecist. Operația a decurs bine, însă două luni mai târziu a fost supusă unei noi intervenții chirurgicale. Doctorii i-au scos un lipom infectat, iar după operație Catinca și Oana Roman au fost cele care au avut grijă în permanență de ea.

Din cauza bolii, Mioara Roman nu își poate mișca o mână și are nevoie constantă să fie ajutată la activitățile zilnice. Refacerea nu a fost una simplă, nici pentru ea nici pentru fetele ei, însă fosta soție a lui Petre Roman a depășit cu bine momentul delicat.

«Familia mea este cea mai grea povară pe care o duc. Mama are multe afecțiuni, dacă o vezi nu o recunoști. La ea îmbătrânirea a fost bruscă.

Am vrut să o internez, dar nu am putut din cauza pandemiei. Are un Parkinson foarte agresiv, nu poate să-și folosească o mână!

E greu, nu ești pregătit! Tata știe, dar ce poate să facă? Eu nu merg decât la un spital privat, pentru că acolo mi-au salvat viața. Mama are boală degenerativă ce nu poate fi controlată», a povestit Oana în cadrul unei emisiuni TV, în urmă cu câteva luni. 

Suferă și de diabet

Catinca Roman a vorbit și ea recent despre greutățile prin care trece cu mama sa. Femeia suferă și de reumatism și de diabet și are probleme și cu inima.

 «Mama are un Parkinson la început, pe care l-am descoperit anul trecut, și fiind pandemia a stat mult în casă și ajunsese să nu-și mai miște mâna dreaptă. Are probleme de reumatism.

Am discutat cu ea și cu Oana și ne-am hotărât să meargă în acest centru ca să o pună în formă. Face hidropterapie, kinetopterapie, i-au făcut toate analizele.

Are și ea frici, ca toată lumea pe pandemie, mai ales că suferă și de diabet, are și hipertensiune. Eu am îngrijit doi bolnavi de cancer acasă și știu ce înseamnă, nu este în regulă nici pentru pacient, nici pentru cel care-l îngrijește», a povestit Catinca Roman, într-o emisiune TV.

Vezi și Cât de mult s-a schimbat Mioara Roman de când este la centrul pentru vârstnici… Ieri a fost ziua ei. A împlinit 81 de ani

Citește și:

Anamaria Prodan a obținut o primă victorie în scandalul cu Laurențiu Reghecampf: „Te iubesc, soțule!”

Cum a fost surprinsă Lidia Buble alături de un om de afaceri cunoscut