Scott Mitchell, soțul actriței, a povestit că inima strânsă că aceasta, ajunsă la vârsta de 82 de ani, nu-și mai recunoaște nici propria casă.

Uită unde este, cere în mod regulat să-și vadă mama, decedată de mulți ani, și e convinsă că locuiește în casa părinților ei, acolo unde a crescut.

Cu toate acestea, are și momente în care se dovedește plină de umor, mai spune soțul ei, în vârstă de 56 de ani. Sunt momente în care râd amândoi cu poftă, mai povestește soțul acriței.

Cel mai bine pare să se simtă actrița atunci când privește înregistrări sau filmări vechi cu ea. Atunci, și amintirile revin și e vizibil că se simte și mai bine.

”Chiar am văzul cum evoluează boala în anul care a trecut. Simptomele Barbarei sunt tot mai puternice, mai ales starea de confuzie”, a declarat soțul ei.

”În mod constant nu știe unde se află, chiar și dacă e acasă. Mă întreabă când mergem acasă”, mai spune acesta.

Sau îi spune soțului: ”Cum luăm legătura cu mama? Aș vrea să vorbesc cu ea. Nu am mai văzut-o de secole, trebuie să o văd”.

Uneori nu-și recunoaște nici soțul

Pur și simplu ți se rupe inima, mai povestește soțul vedetei britanice. Aceasta nu-și amintește nici că a luat cina în urmă cu 20 de minute.

Barbara a fost diagnosticată cu Alzheimer în 2014. În ciuda diferenței mari de vârstă, Scott îi este alături de 26 de ani, iar de 20 îi este soț.

Barbara știe că este căsătorită cu Scott, însă uneori, când îl privește, nu realizează că el e Scott. Se întâmplă chiar să îl întrebe: ”Știi unde e Scott? Știi unde e soțul meu, Scott?”.

Se întâmplă să-i spună soțului ei și de 15 ori la rând același lucru, dar acesta îi răspunde de fiecare dată cu un zâmbet, ca și cum ar fi prima oară când a întrebat.

Vezi și Demența nu e doar boală de bărtânețe și are zeci de fețe

Citește și: