În ultimele sale zile, când era în agonie, dar refuza să ia analgezice, Freddie a cerut să fie ridicat din pat și dus la parterul locuinței sale. A vrut să-și vadă pentru ultima oară colecția de artă. Presimțea că sfârșitul era aproape și chiar așa s-a întâmplat, în 24 noiembrie 1991.

Odată dus, aproape pe brațe, la parterul casei sale din West Kensington, sprijinit de apropiații săi, acesta s-a oprit în dreptul mai multor piese din colecția sa, povestind și câte ceva despre ele, inclusiv cum a ajuns în posesia lor. Le iubea ca pe propriii copii.

Avea o colecție impresionantă, a povestit prietenul său, Peter Freestone, cel care i-a stat alături în ultimii 12 ani, înainte să se stingă, el fiind bolnav de SIDA. Era pasionat mai cu seamă de arta japoneză.

25 Years Since Freddie Mercury’s DeathSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Chiar dacă se simțea foarte rău, Freddie Mercury nu și-a pierdut niciodată dorința și pofta de viață. Chiar și în ultimele sale zile, a continuat să cumpere opere de artă. ”Era uimitor. În așa măsură iubea viața. Nici măcar atunci nu se gândea că moare. Încă se mai gândea la artă”, povestește prietenul său.

”Nu arăta niciun fel de teamă de moarte. Nici teamă, nici tristețe”, a mai povestit acesta.

Vezi și Cenușa lui Freddie Mercury i-a fost încredințată unei femei, dragostea vieții lui, chiar la dorința artistului. Povestea lor ciudată de iubire

Citește și: