Fostul primar al comunei Band, Mircea Rusu, a fost încarcerat pentru a ispăşi o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani, o lună şi 10 zile, după ce a primit a doua condamnare într-un dosar penal, anunță stirileprotv.ro, care citează Agerpres. De această dată, condamnarea este pentru complicitate la delapidare, cu o valoare totală de peste 500.000 lei.

Mircea Rusu a primit, în total, 3 ani, o lună și 10 zile de închisoare

Curtea de Apel Târgu Mureş l-a condamnat pe fostul primar Mircea Rus la doi ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidare în formă continuată, pentru 26 de acte materiale, în legătură cu unul dintre casierii Primăriei Band de la acea vreme, Gârbu Petru. Mircea Rusu a mai primit alţi doi ani de închisoare, pentru aceeaşi infracţiune, în legătură cu un al doilea casier, Bodor Zoltan, tot pentru 26 de acte materiale.

Astfel, Mircea Rusu a primit câte doi ani de închisoare pentru fiecare dintre cele două acte de complicitate la delapidare dar, pentru că mai avea o condamnare anterioară pentru abuz în serviciu, magistrații au contopit pedepsele.

Artistul a primit, în total, 3 ani, o lună și 10 zile de închisoare. Prin sentința de condamnare, Mircea Rusu trebuie să achite și sume mari de bani, alături de Bodor Zoltan, drept daune materiale.

Cum sună hotărârea definitivă a Curții de Apel Târgu Mureș

„Obligă pe inculpatul Gârbu Petru să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 105.197 lei, la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală. Obligă în solidar pe inculpaţii Gârbu Petru şi Rus Mircea să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 281.564 lei (câte 140.782 lei fiecare dintre inculpaţi), la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală.

Obligă pe inculpatul Bodor Zoltan să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 53.400 lei, la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală. Obligă în solidar pe inculpaţii Bodor Zoltan şi Rus Mircea să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 105.963 lei (câte 52.981,5 lei fiecare dintre inculpaţi), la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală”, se arată în dispozitivul hotărârii Curţii de Apel Târgu Mureş.

Citește și: Lidia Buble, condamnată la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității

Citește și: Fiica Elenei Udrea a împlinit 4 ani și este o frumusețe. Mesajul mamei sale, transmis din închisoare