Anunțul a fost făcut de managerul său, Danilo Mancuso, care a spus că artistul a murit la Spitalul San Raffaele din Milano „după o îndelungată suferinţă, care s-a agravat în ultimele luni”.

În urmă cu 10 ani, Toto Cutugno fusese diagnosticat cu cancer de prostată, afecțiune pe care, susținea el, a învins-o. Boala a recidivat însă, în luna aprilie 2022, când artistul italian a suferit complicaţii şi a fost internat de urgenţă, în stare critică, într-un spital privat.

Toto Cutugno are cancer metastatic de prostată

Înmormântarea va avea loc joi, pe 24 august, la ora 11:00, la Basilica dei Santi Nereo și Achilleo, din Milano.

i-a-recidivat-cancerul-la-prostataSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

Pe numele său real Salvatore Cutugno, el a devenit cunoscut la începutul anilor 1980, în special după apariția din 1983 de la festivalul de la Sanremo. Printre cele mai cunoscute și îndrăgite melodii ale sale este „L’Italiano”.

Născut în Fosdinovo, în provincia Massa Carrara, el a crescut în La Spezia, unde lucra tatăl său, ofițer de marină. Tatăl este cel care l-a introdus în lumea muzicii. El cânta la trompetă într-o formație și îl implică în proiect și pe Toto, care întâi încearcă tobele, după care acordeonul, având în vedere că un pian era mult prea costisitor.

A urmat apoi pianul și chitara, iar de la 13 ani premii la tot felul de festivaluri.

Nu doar că a cântat, dar a și scris pentru mulţi artişti în vogă, precum Mireille Mathieu, Johnny Halliday, Michel Sardou, Claude François, Sheila, Domenico Modugno, Gigliola Cinquetti, Joe Dassin, Dalida, Michel Sardou, Adriano Celentano, Gianni Nazzaro, Ricchi e Poveri, Paolo Mengoli, Ornella Vanoni, Stefano Borgia, Luis Miguel, Sandro Giacobbe, Claudia Mori, Drupi, Ray Charles, Peppermint 2, Carene Cheryl, Robert Carpentier, Vicky Leandros, Petula Clark, Olivia Newton John, Marcella, Santino Rochetti, Giorgio Moroder sau Adriano Celentano.

În 1990, Toto Cutugno a câştigat marele premiu la Eurovision cu melodia „Insieme: 1992”.

De-a lungul carierei, Toto Cutugno a compus peste 400 de melodii cântate în întreaga lume de mari artişti, a înregistrat 18 albume şi a vândut peste 100 de milioane de discuri pe întreg mapamondul.

Toto Cutugno, în România

Artistul italian a interpretat pentru prima oară în România în 1993, la Festivalul Cerbul de Aur de la Braşov, unde a impresionat publicul din ţara noastră cântând în limba română melodia populară „Ciobănaş cu trei sute de oi”.

A revenit de numeroase ori în România, declarând: „Sunt foarte legat emoţional de această ţară, pentru că am cunoscut mulţi români, cu care am lucrat şi am colaborat foarte bine. În România mă simt ca acasă”.

Toto Cotugno, dramele care i-au marcat viața

Pe numele adevărat Salvatore Cutugno, cel cunoscut publicului ca Toto Cotugno n-a avut o viață simplă, în ciuda succesului răsunător. Pe lângă diagnosticul de cancer, boală care, în final, l-a și răpus, artistul a fost supus mai multor încercări, care i-au marcat viața.

Când avea doar 5 ani, Toto Cutugno a suferit șocul vieții lui. Într-un incident absurd, sora lui, Rosagna, a murit sufocându-se cu mâncare, sub ochii lui. Tragedia l-a șocat atât de tare, încât dintr-un băiat vesel și lipsit de griji, Toto s-a transformat într-unul serios, care aproape că nu râdea niciodată. În cele mai multe dintre imaginile din copilăria sa, Toto era gânditor și trist.

Apoi, marea sa suferință, dar și a soției sale, Carla, cu care a fost căsătorit până la sfârșit, timp de 27 de ani, a fost faptul că nu au putut avea copii. Căsătoriți pe viață, chiar dacă el, cu farmecul său, a fost mereu dorit de către femei, cei doi nu și-au putut împlini visul de a avea urmași. Chiar dacă au încercat. La un moment dat, Carla era însărcinată cu gemeni, dar, din păcate, n-a fost să fie.

Cântărețul italian a făcut un copil din flori cu o femeie cunoscută într-un avion, în 1989. Conștientă că ea nu-i poate oferi un copil, Carla nu doar că l-a iertat, dar a fost de acord să-l ia în casă pe Nico și să-l crească.

Rămâne de văzut dacă Nico îi va moșteni averea, în cele din urmă. DE-a lungul vieții, artistul a strâns, prin multă muncă, un milion de dolari, scrie presa străină.

Vezi și Toto Cotugno a trecut prin cea mai mare cumpănă a existenței sale: “Al Bano mi-a salvat viaţa”. Cum arată acum artistul italian, la 77 de ani

Citește și:

Noutăți despre starea de sănătate a Ronei Hartner. Cum se simte după ce a început chimioterapia și ce urmează

Adela Popescu și Radu Vâlcan sărbătoresc 8 ani de căsătorie. Doar atât și au deja 3 copii împreună! „Am ales corect!”