Artistul a fost cel care a anunţat printr-un video publicat pe Instagram. Acesta s-a filmat pe balconul casei sale.

„Ei bine, blestematul de virus m-a lovit aşa încât nu pot face ceea ce aveam programat: ultima noapte din an la Bari cu Panicucci şi atâţia prieteni precum Riccardo Fogli, The Kolors, cu marele Facchinetti”, începe Al Bano filmulețul.

„Sunt aici, trebuie să lupt cu acest blestemat care este invizibil, dar loveşte, este duşmanul cel mai important, mai mizerabil, ce reprezintă puţin inamicul celui de-al treilea război mondial. Fiţi atenţi, îi loveşte pe toţi, chiar şi pe cei care sunt împotriva vaccinurilor. Şi acesta este marele adevăr amar. La mulţi ani tuturor, până la urmă vom câştiga cu siguranţă”, a conchis el.

Albano Carrisi, născut pe 20 mai 1943, la Cellino San Marco, este un cântăreţ, actor şi viticultor italian, devenit celebru în Europa cu numele de scenă Al Bano. A debutat în 1965 cu melodia ”La strada”. În 1966 a participat la Festival delle Rose, cu piesa ”Quando il sole chiude gli occhi”. Cu single-ul ”Pensando a te”, a ieşit câştigător în 1969 la Disco per l’Estate, un concurs de interpretare de cântece italiene. A înregistrat câteva cântece, devenite hituri în acea perioadă, precum ”Nel sole, Io di notte” , ”Il ragazzo che sorride”, ”La siepe”, ”Mattino”, ”Pensando a te”, ”Mezzanotte d’amore” şi ”13, storia d’oggi”.