„Putem confirma că înmormântarea artistului George Michael a avut loc astăzi (miercuri-n.r.). Familia și doar prietenii apropiați s-au adunat într-o ceremonie mică și privată pentru a-și lua rămas-bun de la iubitul lor fiu, frate și prieten”, a declarat un reprezentant al artistului pentru revista americană People.

„Familia lui George Michael vrea să le mulțumească fanilor din întreaga lyme pentru mesajele lor de dragoste și susținere. Cerem ca dorința familiei privind intimitatea să fie respectată, astfel încât aceasta să poată să-și trăiască viața privată, departe de orice intruziune a mass-mediei. Alte detalii nu vor fi făcute publice”, a mai spus acesta.

George Michael a murit din cauze naturale

Partenerul de viață al lui George Michael, Fadi Fawaz (43 de ani), deși a venit la cimitir, acesta nu a fost lăsat de familia lui George  să participe la slujba de înmormântare, fiind nevoit să plece.  Și asta, în condițiile în care fostul iubit al lui George, Kenny Goss, de care artistul s-a despărțit în 2009, a participat la ceremonie. Familia lui George Michael îl învinuiește pe Fadi de moartea artistului.

Celebrul cântăreț s-a stins din viață în ziua de Crăciun, la vârsta de 53 de ani. George Michael a murit în somn, în locuința sa, iar trupul său neînsuflețit a fost găsit de iubitul său, Fadi Fawaz, care a povestit că Michael a murit singur și “liniștit, în pat”.

Deși au existat speculații conform cărora decesul lui George Michael ar fi survenit în urma unei supradoze de droguri sau somnifere, această ipoteză a fost infirmată de legiști care în urma autopsiei superstarul pop a murit din cauze naturale. Darren Salter, medic legist senior din Oxfordshire, a stabilit că vedeta suferea de cardiomiopatie dilatativă şi avea ficatul gras.

George Michael a fost  înmormântat la cimitirul Highgate, lângă mama sa, într-un loc de veci pe care acesta l-a cumpărat în 1997.